
Pečený hermelín v troubě společně s hranolkami ve slanině který se nerozteče. Spolu s voňavým kořením chutná hermelín takto připravený skutečně dokonale. Recept na nejoblíbenější přípravu hermelínu.
Ingredience:
12 plátků anglické slaniny
sušený tymián
grilovací koření
2 hermelíny
brambory
olej
sůl
tatarská omáčka
listová petrželka na ozdobu
Postup:
- Rozložíme plátky anglické slaniny které posypeme sušeným tymiánem a grilovacím kořením.
- Doprostřed položíme hermelín a plátky anglické slaniny hermelín zabalíme.
- Zabalené hermelíny přendáme na pečící papír a okolo rozprostřeme oškrábané brambory nakrájené na hranolky. Hranolky jemně pokapeme olejem a osolíme.
- Hermelíny s hranolkami pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 35 minut. Poté podáváme s tatarskou omáčkou.
Tipy:
Hranolky na talíři posypeme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Hermelín kupujeme kvalitní který má dobrou chuť a konzistenci.
Video receptuJako kyselou přílohu můžete připravit vynikající kvašené okurky.