Recept na hovězí maso marinované v marinádě a pečené pomalu společně s mrkví a bramborami v jednom pekáčku. Výsledek vás mile překvapí. Jídlo nenáročné na přípravu a chutná báječně.
Ingredience:
700 g hovězí zadní na 4 cm kousky
300 ml vody
6 brambor
2 mrkve
olej
sůl
pepř
sušený tymián
- MARINÁDA:
1 lžička soli
1 lžička plnotučné hořčice
2 lžíce medu
1 lžíce jablečného octa
2 lžíce sójové omáčky
4 lžíce sladké chilli omáčky
2 prolisované stroužky česneku
Postup:
- Na marinádu smícháme 1 lžičku soli, 1 lžičku plnotučné hořčice, 2 lžíce medu, 1 lžíci jablečného octa, 2 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce sladké chilli omáčky a 2 prolisované stroužky česneku.
- Hovězí maso nakrájíme na kousky velké cca 4×4 cm a naložíme na noc do marinády do lednice.
- Do pekáče nalijeme 300 ml vody, přidáme marinované maso včetně marinády, brambory a mrkev nakrájené na větší kousky. Brambory a mrkev potřeme mašlovačkou olejem, osolíme, opepříme a posypeme sušeným tymiánem.
- Pečeme přikryté alobalem nebo víkem v předehřáté troubě na 175 stupňů 2 hodiny.
- Poté maso dopékáme ještě bez přikrytí na 200 stupňů 30 minut.
Tipy:
Maso musíme vždycky během pečení kontrolovat aby se nevyvařila voda a nepřipálilo se.
Pokud se zdá někomu hovězí maso hodně tuhé, tak může použít vepřové, například plec nebo kýtu.
Video receptuNa pečení se nejvíce hodí brambory varného typu A. Drží pěkně pohromadě a nerozpadnou se.