Pomalu pečené hovězí maso s mrkví a bramborami recept

Pomalu pečené hovězí maso s mrkví a bramborami recept



Recept na hovězí maso marinované v marinádě a pečené pomalu společně s mrkví a bramborami v jednom pekáčku. Výsledek vás mile překvapí. Jídlo nenáročné na přípravu a chutná báječně.

Video pečené hovězí maso s mrkví a bramborami

Ingredience:

  • 700 g hovězí zadní na 4 cm kousky

  • 300 ml vody

  • 6 brambor

  • 2 mrkve

  • olej

  • sůl

  • pepř

  • sušený tymián

  • MARINÁDA:
  • 1 lžička soli

  • 1 lžička plnotučné hořčice

  • 2 lžíce medu

  • 1 lžíce jablečného octa

  • 2 lžíce sójové omáčky

  • 4 lžíce sladké chilli omáčky

  • 2 prolisované stroužky česneku

Postup:

  • Na marinádu smícháme 1 lžičku soli, 1 lžičku plnotučné hořčice, 2 lžíce medu, 1 lžíci jablečného octa, 2 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce sladké chilli omáčky a 2 prolisované stroužky česneku.Marináda na maso recept
  • Hovězí maso nakrájíme na kousky velké cca 4×4 cm a naložíme na noc do marinády do lednice.Naložené marinované hovězí maso recept
  • Do pekáče nalijeme 300 ml vody, přidáme marinované maso včetně marinády, brambory a mrkev nakrájené na větší kousky. Brambory a mrkev potřeme mašlovačkou olejem, osolíme, opepříme a posypeme sušeným tymiánem.Pečené hovězí maso s bramborem
  • Pečeme přikryté alobalem nebo víkem v předehřáté troubě na 175 stupňů 2 hodiny.Pečené maso v alobalu recept
  • Poté maso dopékáme ještě bez přikrytí na 200 stupňů 30 minut.Hovězí maso s bramborem a mrkví recept

Tipy:

Maso musíme vždycky během pečení kontrolovat aby se nevyvařila voda a nepřipálilo se.

Pokud se zdá někomu hovězí maso hodně tuhé, tak může použít vepřové, například plec nebo kýtu.

Na pečení se nejvíce hodí brambory varného typu A. Drží pěkně pohromadě a nerozpadnou se.

Přehrát recept jako video:
video