Jednodušší varianta španělského ptáčka bez rolování. Chuťově je výsledek ale stejně dobrý jako originální recept. Recept určitě vyzkoušejte a budete velice překvapeni. Uvidíte že ho nebudete vařit naposledy.
Ingredience:
2 cibule
500 g hovězí zadní
sůl
pepř
3 kyselé okurky
75 g špeku
2 vejce
3 párky
100 g anglické slaniny
1 lžíce plnotučné hořčice
olej
1 lžička tymiánu
hovězí bujon (volitelné)
1 lžíce hladké mouky
Postup:
- Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a nařežeme na kousky. K masu přidáme lžíci plnotučné hořčice a dobře promícháme.
- Na pánvi na oleji osmažíme 2 nadrobno nakrájené cibule, poté přidáme maso a orestujeme ho. Když je maso zatáhlé, přidáme lžičku tymiánu a ještě minutu smažíme.
- Poté přendáme maso s cibulí do hrnce, přidáme nakrájené 3 kyselé okurky na kostičky, kousek špeku, 2 vařená vejce natvrdo, 3 párky a kousek anglické slaniny.
- Vše zalijeme vývarem (nebo vodou a můžeme přidat bujón) a vaříme. Před koncem než je maso úplně měkké, přilijeme do omáčky důkladně rozmíchanou 1 lžíci mouky ve 100 ml vody. Omáčku je poté důležité ještě minimálně 20 minut převařit, aby se ztratila chuť mouky a omáčka se zahustila.
- Podáváme s vařenou rýži nebo houskovým knedlíkem.
Tipy:
Kdo má rád omáčku kyselejší, může přidat i trochu láku z okurek.
Rozlítaný španělský ptáček je ideální recept pokud neseženeme dostatečně velké maso do kterého by šlo zabalit vajíčko, okurka a uzenina.
Video receptuŠpanělský ptáček se podává s kynutými nebo s houskovými knedlíky nebo s rýží.