Rozlítaný španělský ptáček recept

Rozlítaný španělský ptáček recept
Rozlítaný španělský ptáček recept


Jednodušší varianta španělského ptáčka bez rolování. Chuťově je výsledek ale stejně dobrý jako originální recept. Recept určitě vyzkoušejte a budete velice překvapeni. Uvidíte že ho nebudete vařit naposledy.

Ingredience:

  • 2 cibule

  • 500 g hovězí zadní

  • sůl

  • pepř

  • 3 kyselé okurky

  • 75 g špeku

  • 2 vejce

  • 3 párky

  • 100 g anglické slaniny

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • olej

  • 1 lžička tymiánu

  • hovězí bujon (volitelné)

  • 1 lžíce hladké mouky

Postup:

  • Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a nařežeme na kousky. K masu přidáme lžíci plnotučné hořčice a dobře promícháme.Hovězí s hořčicí
  • Na pánvi na oleji osmažíme 2 nadrobno nakrájené cibule, poté přidáme maso a orestujeme ho. Když je maso zatáhlé, přidáme lžičku tymiánu a ještě minutu smažíme. Smažení hovězího masa
  • Poté přendáme maso s cibulí do hrnce, přidáme nakrájené 3 kyselé okurky na kostičky, kousek špeku, 2 vařená vejce natvrdo, 3 párky a kousek anglické slaniny. Krájená zelenina
  • Vše zalijeme vývarem (nebo vodou a můžeme přidat bujón) a vaříme. Před koncem než je maso úplně měkké, přilijeme do omáčky důkladně rozmíchanou 1 lžíci mouky ve 100 ml vody. Omáčku je poté důležité ještě minimálně 20 minut převařit, aby se ztratila chuť mouky a omáčka se zahustila.Rozlítaný ptáček recept
  • Podáváme s vařenou rýži nebo houskovým knedlíkem.Ptáček naruby recept

Tipy:

Kdo má rád omáčku kyselejší, může přidat i trochu láku z okurek.

Rozlítaný španělský ptáček je ideální recept pokud neseženeme dostatečně velké maso do kterého by šlo zabalit vajíčko, okurka a uzenina.

Španělský ptáček se podává s kynutými nebo s houskovými knedlíky nebo s rýží.

Video receptu