Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny recept



Nejen na Velikonoce si můžete připravit nádivkové muffiny. Oproti klasické nádivce jsou jednotlivé porce rozdělené a to je dobré. Určitě je vyzkoušejte. Navíc si tento druh muffin připomínající nádivku můžete upéct kdykoliv během roku. Dokonce i jako přílohu k masu místo brambor.

Ingredience:

  • 2 malé cibule

  • 200 g anglické slaniny vcelku

  • olej

  • 1/2 lžičky celého kmínu

  • 4 rohlíky

  • 3 vejce

  • 1/2 lžičky soli

  • pepř

  • 3 prolisované stroužky česneku

  • 2 lžičky majoránky

  • 200 ml mléka

  • plocholistá petržel

Postup:

  • Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na menší kostičky a obojí osmažíme na oleji na pánvi. Poté necháme směs vychladnout.
    cibule s anglickou slaninou
  • 4 rohlíky nakrájíme na kostičky asi 1 x 1 cm. V jiné nádobě smícháme 3 vejce, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky celého kmínu, špetku pepře, 3 stroužky prolisovaného česneku, 2 lžičky majoránky, 200 ml mléka a směs nalijeme na rohlíky a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme ještě vychladlou osmaženou cibuli s anglickou slaninou a kousek pokrájené plocholisté petržele. Pokud by byla směs příliš hustá, můžeme přidat ještě pár lžic mléka.
    těsto na nádivku recept
  • Plníme do silikonových forem na muffiny a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 35 minut. Po vyndání z trouby vyndáme z formiček na talíř.
    formy na muffiny
  • DOBROU CHUŤ !!!
    Muffiny

Tipy:

Na nádivku nikdy nepoužíváme čerstvé rohlíky, ale alespoň z předešlého dne nebo dva dny staré.

Na muffiny existuje spoustu nejrůznějších receptů. Některé jsou na sladký a některé naopak na slaný způsob a stačí si pouze vybrat.

Silikonové formy na muffiny není zapotřebí vymazávat olejem nebo jiným tukem. Určitě se jejich koupě vyplatí.