
Nejen na Velikonoce si můžete připravit nádivkové muffiny. Oproti klasické nádivce jsou jednotlivé porce rozdělené a to je dobré. Určitě je vyzkoušejte. Navíc si tento druh muffin připomínající nádivku můžete upéct kdykoliv během roku. Dokonce i jako přílohu k masu místo brambor.
Ingredience:
2 malé cibule
200 g anglické slaniny vcelku
olej
1/2 lžičky celého kmínu
4 rohlíky
3 vejce
1/2 lžičky soli
pepř
3 prolisované stroužky česneku
2 lžičky majoránky
200 ml mléka
plocholistá petržel
Postup:
- Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na menší kostičky a obojí osmažíme na oleji na pánvi. Poté necháme směs vychladnout.
- 4 rohlíky nakrájíme na kostičky asi 1 x 1 cm. V jiné nádobě smícháme 3 vejce, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky celého kmínu, špetku pepře, 3 stroužky prolisovaného česneku, 2 lžičky majoránky, 200 ml mléka a směs nalijeme na rohlíky a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme ještě vychladlou osmaženou cibuli s anglickou slaninou a kousek pokrájené plocholisté petržele. Pokud by byla směs příliš hustá, můžeme přidat ještě pár lžic mléka.
- Plníme do silikonových forem na muffiny a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 35 minut. Po vyndání z trouby vyndáme z formiček na talíř.
- DOBROU CHUŤ !!!
Tipy:
Na nádivku nikdy nepoužíváme čerstvé rohlíky, ale alespoň z předešlého dne nebo dva dny staré.
Na muffiny existuje spoustu nejrůznějších receptů. Některé jsou na sladký a některé naopak na slaný způsob a stačí si pouze vybrat.
Video receptuSilikonové formy na muffiny není zapotřebí vymazávat olejem nebo jiným tukem. Určitě se jejich koupě vyplatí.