Vepřové nudličky se špenátem a smetanou recept

Vepřové nudličky se špenátem a smetanou recept
Vepřové nudličky se špenátem a smetanou recept


Jednoduchý recept na přípravu, kde se vaří vepřové nudličky společně se špenátem na jedné pánvi a nakonec se ještě přidá čerstvá smetana. Ideální příloha je vařený nebo pečený brambor či hranolky.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 4 plátky vepřové pečeně

  • sůl

  • pepř

  • 1 lžíce hladké mouky

  • olej

  • 200 ml vody

  • 50 g čerstvého špenátu

  • 60 g smetany ke šlehání

  • PŘÍLOHA: brambory

Postup:

  • Cibuli a česneky nakrájíme nadrobno.Krájená cibule s česnekem
  • Plátky vepřové pečeně nakrájíme na nudličky. Maso osolíme, opepříme, přidáme lžíci hladké mouky a rukama promícháme.Vepřové nudličky na pánvi recept
  • Maso zprudka orestujeme na oleji na pánvi, poté přidáme cibuli a ještě chvíli restujeme.Vepřové nudličky na cibuli recept
  • Pak maso podlijeme vodou a pod poklicí dusíme doměkka.Dušené vepřové nudličky na pánvi recept
  • Mezitím listový špenát překrájíme na proužky.Listový špenát recept
  • Když je maso měkké, tak přidáme nakrájený česnek a špenát a pod poklicí ještě 5 minut dusíme.Vepřové maso se špenátem recept
  • Nakonec směs dosolíme, přidáme 60 g smetany ke šlehání a ještě minutu povaříme. Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory, které ještě posypeme nakrájenou petrželkou.Vepřové nudličky na smetaně recept

Tipy:

Kromě vepřové pečeně můžeme do receptu samozřejmě použít například vepřovou kýtu.

Čerstvý špenát před přidáním do receptu zbavíme stonků.

Smetana ke šlehání má více tuku než smetana na vaření a díky tomu se v receptu nesrazí.

Video receptu