Jednoduchý recept na přípravu, kde se vaří vepřové nudličky společně se špenátem na jedné pánvi a nakonec se ještě přidá čerstvá smetana. Ideální příloha je vařený nebo pečený brambor či hranolky.
Ingredience:
1 cibule
2 stroužky česneku
4 plátky vepřové pečeně
sůl
pepř
1 lžíce hladké mouky
olej
200 ml vody
50 g čerstvého špenátu
60 g smetany ke šlehání
PŘÍLOHA: brambory
Postup:
- Cibuli a česneky nakrájíme nadrobno.
- Plátky vepřové pečeně nakrájíme na nudličky. Maso osolíme, opepříme, přidáme lžíci hladké mouky a rukama promícháme.
- Maso zprudka orestujeme na oleji na pánvi, poté přidáme cibuli a ještě chvíli restujeme.
- Pak maso podlijeme vodou a pod poklicí dusíme doměkka.
- Mezitím listový špenát překrájíme na proužky.
- Když je maso měkké, tak přidáme nakrájený česnek a špenát a pod poklicí ještě 5 minut dusíme.
- Nakonec směs dosolíme, přidáme 60 g smetany ke šlehání a ještě minutu povaříme. Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory, které ještě posypeme nakrájenou petrželkou.
Tipy:
Kromě vepřové pečeně můžeme do receptu samozřejmě použít například vepřovou kýtu.
Čerstvý špenát před přidáním do receptu zbavíme stonků.
Video receptuSmetana ke šlehání má více tuku než smetana na vaření a díky tomu se v receptu nesrazí.