Řeřicha je pro člověka hodně zdravá. Dnešní recept bude s vypěstovanou řeřichou, která může vyrůst doma za okenním parapetem po celý rok. Já například pěstuji řeřichu i v zimě, a do zeleninového salátu, pomazánek nebo polévek je úplně ideální.
Ingredience:
rukola
rajčata
cibule
černé olivy
balkánský sýr
řeřicha
- ZÁLIVKA:
olivový olej
balzamikový ocet
sůl
pepř
Postup:
- Semínka řeřichy dáme několik dní předem na vlhký ubrousek a misku umístíme na okenní parapet na světlo. Každý den ubrousek vlhčíme aby nevyschl a během 5 dnů nám naroste krásná řeřicha.
- Rajčata, cibuli a balkánský sýr nakrájíme na kousky jak velké chceme a jak nám to bude vyhovovat.
- Na zálivku smícháme 1 lžíci olivového oleje, 1 lžičku balzamikového octa, trochu soli a pepře. Na talíř dáme rukolu, rajčata, cibuli, balkánský sýr, černé olivy, řeřichu a vše zakápneme zálivkou.
Tipy:
Řeřicha setá je rychle rostoucí bylina která vyroste za několik dní na ubrousku na okenním parapetu. Není zapotřebí záhon.
Někteří lidé si musí na výrazné, někdy až štiplavé aroma řeřichy postupně zvyknout. Ne každému hned zachutná.
Video receptuSemínka řeřichy se dají koupit normálně v zahradnictví. A nebo už vypěstovanou řeřichu seženeme v supermarketu v potravinách.