I vepřové maso ve vlastní šťávě se dá použít do rizota a vytvoří tam fantastickou chuť. Rizoto je tak hotové během chvíle. Recept na domácí vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě.
Ingredience:
1 cibule
1 vepřové maso ve vlastní šťávě
olej
pepř
300 g sterilovaná zelenina (mrkev, kukuřice, hrášek)
1 lžíce sojové omáčky
3 sáčky vařené rýže
sůl
Postup:
- Cibuli nakrájíme nadrobno a vepřové maso na kostičky.
- Cibuli osmažíme na oleji, poté přidáme nakrájené maso, trochu pepře, 300 gramů sterilované zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice), 1 lžíci sójové omáčky, trochu vody a směs chvíli povaříme.
- Poté směs smícháme s vařenou rýži a můžeme podávat.
Tipy:
K rizotu se hodí jako doplněk například kyselá okurka.
Na rizoto existují desítky receptů, do některých se přidává třeba i mleté maso nebo existují dokonce i bezmasé varianty.
Video receptuHotové rizoto na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem a dodat mu tak ještě další chuť.