Rizoto s vepřovým masem ve vlastní šťávě recept

Rizoto s vepřovým masem
Rizoto s vepřovým masem


I vepřové maso ve vlastní šťávě se dá použít do rizota a vytvoří tam fantastickou chuť. Rizoto je tak hotové během chvíle. Recept na domácí vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 1 vepřové maso ve vlastní šťávě

  • olej

  • pepř

  • 300 g sterilovaná zelenina (mrkev, kukuřice, hrášek)

  • 1 lžíce sojové omáčky

  • 3 sáčky vařené rýže

  • sůl

Postup:

  • Cibuli nakrájíme nadrobno a vepřové maso na kostičky.
    Krájení cibule a masa
  • Cibuli osmažíme na oleji, poté přidáme nakrájené maso, trochu pepře, 300 gramů sterilované zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice), 1 lžíci sójové omáčky, trochu vody a směs chvíli povaříme.
    Maso se zeleninou na pánvi
  • Poté směs smícháme s vařenou rýži a můžeme podávat.Nandavání rizota

Tipy:

K rizotu se hodí jako doplněk například kyselá okurka.

Na rizoto existují desítky receptů, do některých se přidává třeba i mleté maso nebo existují dokonce i bezmasé varianty.

Hotové rizoto na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem a dodat mu tak ještě další chuť.

Video receptu