Holandské řízky se sýrem recept

Holandské řízky se sýrem recept



Skvělý recept na tak zvaný “holanďák”, neboli holandský řízek se sýrem. Čím kvalitnější sýr použijeme do receptu, tím bude řízek samozřejmě lepší. V našem receptu je použitý sýr čedar.

Ingredience:

  • 500 g mletého vepřového masa

  • 150 g nahrubo strouhaného čedaru

  • 1 vejce

  • 1/2 lžičky soli

  • pepř

  • olej

Postup:

  • K mletému masu přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, trochu mletého pepře a vše důkladně promícháme.Mleté maso karbanátky recept
  • Ze směsi mletého masa vytvarujeme 6 stejně velkých řízků.Holandské řízky z mletého masa recept
  • Na obalování připravíme do 3 talířů mouku, rozkvedlané vejce vidličkou a strouhanku.Trojobal a řízky recept
  • Řízky obalujeme v hladké mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.Obalované holandské řízky recept
  • Holandské řízky smažíme na oleji na pánvi z obou stran. Po usmažení ihned podáváme.Smažené holandské řízky na pánvi recept

Holandský řízek servírujeme nejčastěji s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.

Jako příloha k holandskému řízku je výborná nakládaná kyselá okurka nebo okurkový salát.

Holandské řízky se připravují nejen na pánvi na oleji ale dokonce i na plechu v troubě.