Skvělý recept na tak zvaný “holanďák”, neboli holandský řízek se sýrem. Čím kvalitnější sýr použijeme do receptu, tím bude řízek samozřejmě lepší. V našem receptu je použitý sýr čedar.
Ingredience:
500 g mletého vepřového masa
150 g nahrubo strouhaného čedaru
1 vejce
1/2 lžičky soli
pepř
olej
Postup:
- K mletému masu přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, trochu mletého pepře a vše důkladně promícháme.
- Ze směsi mletého masa vytvarujeme 6 stejně velkých řízků.
- Na obalování připravíme do 3 talířů mouku, rozkvedlané vejce vidličkou a strouhanku.
- Řízky obalujeme v hladké mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
- Holandské řízky smažíme na oleji na pánvi z obou stran. Po usmažení ihned podáváme.
Holandský řízek servírujeme nejčastěji s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.
Jako příloha k holandskému řízku je výborná nakládaná kyselá okurka nebo okurkový salát.
Video receptuHolandské řízky se připravují nejen na pánvi na oleji ale dokonce i na plechu v troubě.