
Recept na klasické jednoduché voňavé bramboráky, které má rád snad každý. Při smažení se krásně díky majoránce a česneku provoní celý byt. Sice to není žádné dietní jídlo, ale jednou za čas proč ne.
BRAMBORÁKY CCA 5 KS:
1 kg brambor
2 vejce
1 lžička soli
4 lžičky sušené majoránky
pepř
1 lžíce hladké mouky
6 prolisovaných stroužků česneku
olej
BRAMBORÁČKY:
- Oškrábané brambory nastrouháme najemno.
- Z brambor vymačkáme vodu kterou vylijeme.
- K nastrouhaným bramborům přidáme 2 vejce, 1 lžičku soli, 4 lžičky sušené majoránky, pepř mletý, 1 lžíci hladké mouky, 6 prolisovaných stroužků česneku a vše důkladně promícháme.
- Bramboráky smažíme na oleji z obou stran. Poté ihned ještě teplé podáváme.
Tipy:
Někdo přidává do bramboráků pro chuť i trochu drceného kmínu.
Bramboráky nemusí být pouze jako samostatný pokrm, ale lze je použít i jako přílohu místo klasických vařených brambor.
Video receptuKromě klasických bramboráku se vaří ještě bramboráky se zelím nebo cuketové bramboráky či dokonce chlebové bramboráky.