Nejen z brambor ale i z chleba lze udělat vynikající bramboráky které chuťově téměř nerozeznáte. Koření se používá stejné ale jsou jemnější. Chutnají ale opravdu jak bramboráky z brambor.
INGREDIENCE NA 9 PLACEK:
300 g staršího suchého chleba
3 vejce
1 menší lžička soli
1/2 lžičky drceného kmínu
2 plné lžičky majoránky
pepř
4 prolisované stroužky česneku
1 nakrájená cibule nadrobno
1 plná lžíce hladké mouky
olej
Postup:
- Chleba dáme do misky, zalijeme vodou a necháme namočený dokud nezměkne.
- Z měkkého chleba vymačkáme vodu.
- Ke chlebu přidáme 3 vejce, 1 menší lžičku soli, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 plné lžičky majoránky, pepř, 4 prolisované stroužky česneku, 1 nakrájenou cibuli nadrobno, 1 plnou lžíci hladké mouky a vše důkladně promícháme.
- Smažíme z obou stran na oleji na pánvi.
- Podáváme jako přílohu k jídlu nebo jen tak samotné.
Tipy:
Z chleba se ještě vaří skvělá chlebová polévka, která také stojí za vyzkoušení.
Čím menší bramboráky uděláme, tím lépe se nám budou na pánvi otáčet.
Video receptuSmažené bramboráky odkládáme na kuchyňský ubrousek aby odsál přebytečný tuk.