Tak zvaná falešná dršťková polévka, která se připravuje z hlívy ústřičné. Každopádně věřte tomu, že na chuti je stejně dobrá jako originál. Tato polévka je vynikající alternativou pro všechny kteří nemusí dršťky v polévce. Ty jsou v receptu nahrazeny hlívu ústřičnou která je velice zdravá. Pravidelná konzumace hlívy ústřičné mimo jiné posiluje imunitu organismu.
Ingredience:
1 větší cibule
300 g balení hlívy ústřičné
1/2 lžičky celého kmínu
2 lžíce sladké papriky
1 lžíce hladké mouky
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
olej
1 l vývaru (nebo vody a bujón)
pepř
sůl
1 lžíce majoránky
3 stroužky prolisovaného česneku
Postup:
- Nakrájíme cibuli najemno a hlívu ústřičnou na větší kousky, ale použijeme pouze ty měkké horní části houby. Ty tvrdé nohy nepoužijeme.
- Cibuli osmažíme na oleji do sklovata. Poté přidáme houbu a kmín a ještě chvilku orestujeme. Nakonec přidáme 2 lžíce sladké papriky a jednu lžíci hladké mouky a jen pár vteřin orestujeme aby paprika nezhořkla. Poté přilijeme 1 litr vývaru (nebo vody a přidáme bujón), 1 bobkový list a 5 kuliček nového koření, opepříme a vaříme dokud není houba měkká.
- 5 minut před koncem vaření přidáme 1 lžíci majoránky a 3 stroužky prolisovaného česneku, popřípadě ještě dochutíme solí.
Tipy:
Majoránku přidáváme až těsně před koncem vaření, protože jinak by zhořkla. Nemá se vařit déle než 5 minut.
Sladkou papriku nesmažíme příliš dlouho, protože by se mohla připálit a zhořknout.
Video receptuČesnek kupujeme český, protože ten je výraznější chuti a celkově ho přijde do jídla menší množství protože je aromatičtější.