
Vyzkoušejte recept na lahodný a voňavý smažený hermelín podávaný s česnekovými hranolkami s anglickou slaninou. Jako příloha je ideální například tatarská omáčka. Lze ale použít i kečup nebo česnekový dip.
Ingredience:
4 větší brambory
1 lžička sušeného česneku
sůl
2 lžíce oleje
100 g anglické slaniny
kmín celý
2 hermelíny
vejce
strouhanka
hladká mouka
olej
tatarská omáčka
Postup:
- Brambory nakrájíme na hranolky a přendáme do igelitového sáčku.
- K bramborám přidáme 1 lžičku sušeného česneku, 1 menší lžičku soli, 2 lžíce oleje. Igelitový sáček zavážeme a obsah důkladně protřepeme aby se dostal na všechny hranolky olej a sůl.
- Nakrájíme 100 gramů plátkové anglické slaniny na kostičky.
- Hranolky rozprostřeme na plech na pečící papír, posypeme nakrájenou anglickou slaninou a celým kmínem.
- Hranolky pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut.
- HERMELÍN: Na obalování hermelínů si připravíme hladkou mouku, rozkvedlané vejce a strouhanku.
- Hermelín obalíme v mouce, vejci, strouhance a opět ve vejci a strouhance. Díky dvojitému obalení hermelín při smažení nevyteče.
- Hermelíny smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Po usmažení hermelíny podáváme společně s hranolkami a tatarskou omáčkou.
Tipy:
Obalený hermelín můžeme dát před smažením ještě na pět minut do mrazáku. Díky tomu bude lépe držet pohromadě.
Hermelíny po usmažení odkládáme na papírový ubrousek aby odkapal přebytečný tuk.
Video receptuVyzkoušejte také recept na jednoduchý smažený sýr v troubě.