Smažený hermelín a hranolky se slaninou recept

Smažený hermelín a hranolky se slaninou recept
Smažený hermelín a hranolky se slaninou recept


Vyzkoušejte recept na lahodný a voňavý smažený hermelín podávaný s česnekovými hranolkami s anglickou slaninou. Jako příloha je ideální například tatarská omáčka. Lze ale použít i kečup nebo česnekový dip.

Ingredience:

  • 4 větší brambory

  • 1 lžička sušeného česneku

  • sůl

  • 2 lžíce oleje

  • 100 g anglické slaniny

  • kmín celý

  • 2 hermelíny

  • vejce

  • strouhanka

  • hladká mouka

  • olej

  • tatarská omáčka

Postup:

  • Brambory nakrájíme na hranolky a přendáme do igelitového sáčku.Domácí hranolky recept
  • K bramborám přidáme 1 lžičku sušeného česneku, 1 menší lžičku soli, 2 lžíce oleje. Igelitový sáček zavážeme a obsah důkladně protřepeme aby se dostal na všechny hranolky olej a sůl.Domácí hranolky v troubě recept
  • Nakrájíme 100 gramů plátkové anglické slaniny na kostičky.Hranolky se slaninou recept
  • Hranolky rozprostřeme na plech na pečící papír, posypeme nakrájenou anglickou slaninou a celým kmínem.Hranolky v troubě s anglickou slaninou recept
  • Hranolky pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut.Pečené hranolky v troubě recept
  • HERMELÍN: Na obalování hermelínů si připravíme hladkou mouku, rozkvedlané vejce a strouhanku.Smažený sýr v trojobalu recept
  • Hermelín obalíme v mouce, vejci, strouhance a opět ve vejci a strouhance. Díky dvojitému obalení hermelín při smažení nevyteče.Smažený hermelín na pánvi recept
  • Hermelíny smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Po usmažení hermelíny podáváme společně s hranolkami a tatarskou omáčkou.Smažený hermelín na pánvi recept

Tipy:

Obalený hermelín můžeme dát před smažením ještě na pět minut do mrazáku. Díky tomu bude lépe držet pohromadě.

Hermelíny po usmažení odkládáme na papírový ubrousek aby odkapal přebytečný tuk.

Vyzkoušejte také recept na jednoduchý smažený sýr v troubě.

Video receptu