Recept z kuřecích prsou v pikantní omáčce, ke kterým se nejlépe hodí křupavé hranolky. Stačí nakrájet všechny suroviny a orestovat na pánvi. Pokud máte rádi hodně pálivé jídlo, můžete přidat nakrájenou chilli papričku.
Ingredience:
1 cibule
3 menší lahůdkové cibulky
3 menší kyselé okurky
4 kozí rohy
1 kapie
2 stroužky česneku
600 g kuřecích prsou
olej
pepř
1 lžíce sladké chilli omáčky
4 lžíce kečupu
2 lžíce worcesterové omáčky
2 lžíce sójové omáčky
300 ml vývaru (kuřecí, zeleninový…)
PŘÍLOHA: hranolky
Postup:
- Nakrájíme cibuli, lahůdkové cibulky, kyselé okurky, kozí rohy, kapii a 2 stroužky česneku. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky.
- Maso zprudka orestujeme na oleji.
- Pak přidáme nakrájenou zeleninu a ještě chvíli restujeme.
- Poté přidáme mletý pepř, 1 lžíci sladké chilli omáčky, 4 lžíce kečupu, 2 lžíce worcestrové omáčky, 2 lžíce sójové omáčky, 300 ml vývaru, vše promícháme a dusíme pod poklicí doměkka.
- Když je maso měkké, tak směs popřípadě dosolíme a můžeme podávat s hranolkami.
Tipy:
Maso je důležité ze začátku orestovat zprudka, protože jinak pustí vodu a začne se dusit.
Stejným způsobem lze připravit i pikantní směs z vepřového masa. Například z vepřové kýty.
Video receptuVyzkoušejte prima hranolky pečené v troubě. Chutnají lépe než smažené na pánvi a neobsahují tolik tuku.