Silný vyprošťovací hovězí vývar s chilli recept

Silný vyprošťovací hovězí vývar s chilli recept



Poctivý silný hovězí vývar, kdy napřed opečeme maso v troubě a poté teprve necháme pomalu vařit aby měla polévka tu správnou chuť. Vývar co postaví na nohy úplně každého a díky přídavku chilli je to ideální vyprošťovák.

Ingredience:

  • 800 g hovězí přední na polévku

  • morkové kosti

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • olej

  • chilli paprička

  • 2 lžičky soli

  • 2,5 litru studené vody

  • 2 bobkové listy

  • 10 kuliček celého pepře

  • 4 kuličky nového koření

  • 2 větší mrkve

  • 1 petržel

  • kousek celeru

  • krájená petržel kudrnka na ozdobu

Postup:

  • Do pekáče dáme hovězí maso, morkové kosti, cibuli a česneky. Vše jemně pokapeme olejem.Pečené kosti a maso na polévku
  • Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů 20 minut.Pečené maso na vývar recept
  • Vše přendáme do hrnce, přidáme chilli papričku (podle chuti), 2 lžičky soli, 2,5 litru studené vody a pozvolna přivedeme k varu. Pěnu na začátku vaření sebereme naběračkou.Pěna na vývaru
  • Přidáme 2 bobkové listy, 10 kuliček celého pepře, 4 kuličky nového koření a vývar necháme pod poklicí pomalu táhnout klidně 8 hodin aby se uvolnil veškerý kolagen.
  • Poté vyndáme z vývaru maso a kosti.Vývar s chilli kořením recept
  • Do vývaru přidáme nakrájenou na větší kousky mrkev, petržel a celer a vaříme doměkka. Mezitím nakrájíme maso.Hovězí vývar se zeleninou recept
  • Nakonec polévku popřípadě dosolíme a můžeme podávat. Na talíři polévku ozdobíme nakrájenou chilli papričkou a petrželkou kudrnkou.Silný pomalu tažený hovězí vývar recept

Tipy:

Čím déle vývar pozvolna vaříme, tím více se uvolní z masa kolagenu, vitamínů a minerálů.

Kromě hovězího vývaru můžeme také připravit vynikající kuřecí vývar.

Cibuli přidáme do vývaru i se slupkou a ta udělá krásnou zlatavou barvu polévky.