Pikantní sladkokyselé papriky jsou ideální příloha k pečeným nebo grilovaným masům. Tento jednoduchý rychlý recept oceníte hlavně v létě v sezóně grilování.
Ingredience:
2 stroužky česneku
350 g paprik
olej
mletý černý pepř
1 – 2 lžíce jablečného octa
1 – 2 lžíce sójové omáčky
1/2 lžičky sušeného oregana
1/3 lžičky pálivé papriky
1 lžička cukru krupice
Postup:
- Nakrájíme 2 stroužky česneku nadrobno a 350 g čerstvých paprik na nudličky.
- Česnek a papriky orestujeme na oleji do měkka.
- Poté přidáme mletý černý pepř, podle chuti 1 – 2 lžíce jablečného octa, 1 – 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky sušeného oregana, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1 lžičku cukru krupice a ještě 2 minuty restujeme.
Tipy:
Do receptu je dobré použít papriky všech barev.
Pro ještě pálivější chuť můžeme do receptu použít nakrájenou chilli papričku.
Video receptuVyzkoušejte taky recept na sterilované kapie.