Pikantní sladkokyselé papriky jako příloha k masu

Pikantní sladkokyselé papriky
Pikantní sladkokyselé papriky


Pikantní sladkokyselé papriky jsou ideální příloha k pečeným nebo grilovaným masům. Tento jednoduchý rychlý recept oceníte hlavně v létě v sezóně grilování.

Ingredience:

  • 2 stroužky česneku

  • 350 g paprik

  • olej

  • mletý černý pepř

  • 1 – 2 lžíce jablečného octa

  • 1 – 2 lžíce sójové omáčky

  • 1/2 lžičky sušeného oregana

  • 1/3 lžičky pálivé papriky

  • 1 lžička cukru krupice

Postup:

  • Nakrájíme 2 stroužky česneku nadrobno a 350 g čerstvých paprik na nudličky.Papriky na česneku recept
  • Česnek a papriky orestujeme na oleji do měkka.Restované papriky
  • Poté přidáme mletý černý pepř, podle chuti 1 – 2 lžíce jablečného octa, 1 – 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky sušeného oregana, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1 lžičku cukru krupice a ještě 2 minuty restujeme.Papriky na kyselo recept

Tipy:

Do receptu je dobré použít papriky všech barev.

Pro ještě pálivější chuť můžeme do receptu použít nakrájenou chilli papričku.

Vyzkoušejte taky recept na sterilované kapie.

Video receptu