
Hermelín známé všichni v klasické podobě. Zkuste ale jednou náš recept na nakládaný hermelín v oleji s kořením a ten nemá chybu. Jako pochoutka s chlebem například k pivu nebo vínu je to vynikající. Milovníci pálivých pokrmů můžou přidat i chilli papričku.
Ingredience:
1 – 2 cibule
2 stroužky česneku
2 hermelíny
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
10 kuliček celého pepře
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
sůl
Postup:
- Cibuli nakrájíme na měsíčky, česneky na plátky a připravíme si veškeré koření. Dva hermelíny překrojíme na osminky a vše osolíme.
- Všechny ingredience naskládáme střídavě do sklenice a zalijeme slunečnicovým olejem tak, aby bylo vše ponořené.
- Zavřené sklenice necháme při pokojové teplotě 3 až 5 dní, potom je přemístíme do chladničky a můžeme konzumovat.
Tipy:
Nakládaný hermelín se krásně rozvoní a s kořením chutná úplně jinak než ho známe normálně.
Do oleje můžeme nakládat i jiné zrající sýry, například Romadur a podobně.
Video receptuPřed podáváním necháme ze sýru důkladně okopat olej, aby nebyl sýr při konzumaci příliš mastný.