Nakládaný hermelín recept

Nakládaný hermelín v oleji s kořením recept



Hermelín známé všichni v klasické podobě. Zkuste ale jednou náš recept na nakládaný hermelín v oleji s kořením a ten nemá chybu. Jako pochoutka s chlebem například k pivu nebo vínu je to vynikající. Milovníci pálivých pokrmů můžou přidat i chilli papričku.

Ingredience:

  • 1 – 2 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 2 hermelíny

  • 2 bobkové listy

  • 4 kuličky nového koření

  • 10 kuliček celého pepře

  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu

  • 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu

  • sůl

Postup:

  • Cibuli nakrájíme na měsíčky, česneky na plátky a připravíme si veškeré koření. Dva hermelíny překrojíme na osminky a vše osolíme.
  • Všechny ingredience naskládáme střídavě do sklenice a zalijeme slunečnicovým olejem tak, aby bylo vše ponořené.
    Ingredience na hermelínSýr v oleji
  • Zavřené sklenice necháme při pokojové teplotě 3 až 5 dní, potom je přemístíme do chladničky a můžeme konzumovat.

Tipy:

Nakládaný hermelín se krásně rozvoní a s kořením chutná úplně jinak než ho známe normálně.

Do oleje můžeme nakládat i jiné zrající sýry, například romadur a podobně.

Před podáváním necháme ze sýru důkladně okopat olej, aby nebyl sýr při konzumaci příliš mastný.