
Lahodné pečené krkovice s anglickou slaninou, cibulí, česnekem a parmazánovými bramborami je vynikající jídlo z jednoho plechu. Parmazán dodá jídlu neuvěřitelnou chuť.
Ingredience:
2 stroužky česneku
1 cibule
600 g vepřové krkovice
1 kg brambor
sůl
pepř
plnotučná hořčice
plátková anglická slanina
uzená mletá paprika
kmín celý
sušený tymián
olej
parmazán
petrželka
Postup:
- Nakrájíme 2 stroužky česneku na plátky a 1 cibuli na kolečka.
- Vepřové krkovice naklepeme paličkou.
- Oškrábané brambory nakrájíme na plátky 1 centimetr silné.
- Krkovice přendáme na pečící papír, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí.
- Na hořčici dáme plátky anglické slaniny, posypeme uzenou mletou paprikou, přidáme nakrájený česnek a cibuli a vše posypeme celým kmínem a sušeným tymiánem.
- Navrch pak přidáme nakrájené brambory které jemně pokapeme olejem a osolíme.
- Nejdříve pečeme předehřáté troubě na 200 stupňů 40 minut.
- Poté brambory posypeme jemně nastrouhaným parmazánem a pečeme ještě 15 minut. Po upečení ihned podáváme.
Tipy:
Na talíři brambory ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Kromě parmazánu můžeme přidat i jiný aromatický sýr, například nivu.
Video receptuDoba pečení je pouze přibližná, protože každá trouba peče trochu jinak.