Poctivý kuřecí vývar recept

Poctivý kuřecí vývar recept
Poctivý kuřecí vývar recept


Poctivý silný domácí kuřecí vývar vznikne pouze pokud se dodrží určité zásady, jako je opečení masa předem a dlouhé pomalé tažení vývaru. Pokud chcete polévku která vás postaví na nohy, tak vývar je ideální volba.

Ingredience:

  • 1 větší mrkev

  • 1 petržel

  • kousek celeru

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • kousek pórku

  • kuřecí skelet na polévku

  • 4 kuličky nového koření

  • 10 kuliček celého pepře

  • 1 bobkový list

  • 1 lžička soli

  • olej

Postup:

  • Do pekáče dáme nakrájenou mrkev, petržel, celer, překrojenou cibuli, pórek a 2 stroužky česneku, kuřecí skelet a křídla, nové koření, pepř celý, bobkový list, vše jemně pokapeme olejem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 20 minut.Pečené kuřecí skelety na polévku
  • Po opečení maso a zeleninu přendáme do hrnce, přidáme 1 lžičku soli, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Vývar kuřecí recept
  • Vývar necháme pomalu pobublávat aby nevařil příliš prudce klidně 3 až 4 hodiny.Vývar recept zeleninový
  • Nakonec vyndáme z polévky maso, kosti vyhodíme a maso nakrájíme na kousky a vložíme zpět do vývaru.Kuřecí maso do polévky recept
  • Před podáváním polévku popřípadě dosolíme. Na talíři polévku posypeme nakrájenou petrželkou.Kuřecí pomalu tažený vývar

Tipy:

Při vaření vývaru voda nesmí prudce vřít, ale pouze pobublávat. Vývar by se měl táhnout těsně pod bodem varu.

Vývary jsou pro člověka zdravé a měl by je pravidelně zařazovat do svého jídelníčku.

Čím déle se vývar táhne, tím více se z něj uvolní zdraví prospěšných látek včetně vitamínů a minerálů.

Video receptu