Klasický oblíbený a legendární recept na kuře na paprice se smetanovou omáčkou. Dříve se vařila slepice ale dnes se používá právě kuře. Jako příloha jsou ideální těstoviny nebo knedlík, to záleží na každém kdo si co dá.
Ingredience:
1 cibule
1 naporcované kuře na 6 dílů
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce sladké mleté papriky
pepř
sůl
200 g smetany na vaření
- PŘÍLOHA:
knedlík, těstoviny…
Postup:
- Jednu cibuli nakrájíme nadrobno.
- Cibuli jemně zesklovatíme na oleji. Poté přidáme kuřecí maso a že všech stran osmažíme.
- Maso dáme stranou, přidáme 1 lžíci hladké mouky a minutu restujeme. Poté přidáme 1 lžíci sladké mleté červené papriky a restujeme už jen pár vteřin.
- Nakonec vše zalijeme vodou a vrátíme maso zpět. Vody musí být tolik, aby bylo maso potopené a uvařilo se. Přidáme pepř a sůl a vaříme dokud není maso měkké.
- Když je maso měkké, tak ho vyndáme a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem.
- Poté do omáčky přidáme 200 g smetany na vaření a ještě 10 minut vaříme. Popřípadě omáčku dosolíme. Nakonec vrátíme do omáčky zpět maso a můžeme podávat.
Tipy:
Kuře na paprice je původem z Maďarska a v překladu to znamenalo “kuřecí paprikáš”, což málokdo ví. Většina lidí považuje kuře na paprice za český pokrm.
Lze přidat do základu i vývar, ale není to nutné, protože chuť masa a papriky udělá dobrou chutnou omáčku.
Video receptuPro tmavší omáčku přidáme více papriky a pro světlejší naopak méně.