Rychle připravená lahodná zdravá pažitková pomazánka, která chutná s čerstvým pečivem skvěle. Hodí se ale i například na chlebíčky nebo malé jednohubky.
Ingredience:
kousek lahůdkové cibulky
pažitka
250 g měkkého tučného tvarohu (vanička)
sůl
pepř
1 prolisovaný stroužek česneku
PŘÍLOHA: pečivo
Postup:
- Nakrájíme kousek lahůdkové cibulky a pažitku nadrobno.
- Do misky dáme 250 g měkkého tučného tvarohu, přidáme nakrájenou cibulku a pažitku, sůl, pepř, 1 prolisovaný stroužek česneku a vše důkladně promícháme.
- Pomazánku podáváme na čerstvém pečivu. Na ozdobu ještě posypeme trochou čerstvé pažitky.
Tipy:
Pokud použijeme tvrdý tvaroh, musíme ho trochu naředit mlékem nebo smetanou.
Vyzkoušejte recept na lahodné domácí bagetky.
Video receptuPomazánky nejlépe chutnají když se nechají několik hodin odpočinout v ledničce.