
Klobásová polévka s brambory, žampiony a smetanou, dokáže nejen dobře zasytit, ale i skvěle chutná. Základem úspěchu je přidat dobré šunkové klobásy. Poté oceníte že výsledek stojí za to.
Ingredience:
1 cibule
2 šunkové klobásy
žampiony 100 g
brambory 360 g
olej
1/2 lžičky drceného kmínu
3 lžičky sladké mleté papriky
2 lžíce hladké mouky
1,5 litru vývaru
pepř
4 prolisované stroužky česneku
1 lžička majoránky
100 ml smetany ke šlehání
petrželka na ozdobu
Postup:
- Nakrájíme 1 cibuli, 2 šunkové klobásy, 100 g žampionů, 360 g brambor.
- Cibuli zesklovatíme na oleji.
- Pak přidáme žampiony a klobásy a ještě dvě minuty smažíme.
- Poté přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 3 lžičky sladké mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky a ještě 1 minutu pozvolna smažíme.
- Přilijeme 1,5 litru vývaru (nebo vody a přidáme bujón), trochu mletého pepře, přidáme nakrájené brambory a polévku přivedeme k varu. Vaříme brambory doměkka.
- Nakonec přidáme 4 prolisované stroužky česneku, 1 lžičku majoránky, 100 ml smetany ke šlehání 33%, popřípadě polévku dosolíme a vaříme ještě 2 minuty, poté podáváme.
Tipy:
Na talíři polévku posypeme nakrájenou listovou petrželkou.
Pokud máte rádi pálivá jídla, můžete přidat nakrájenou chilli papričku.
Video receptuMajoránku vždy přidáváme až na konec vaření a nevaříme jí dlouho, protože by zhořkla.