
Mleté maso s paprikovou omáčkou je recept podobný plněným paprikám v rajské omáčce. Chuť této lahodné paprikové omáčky je ale zcela jiná. Recept který stoprocentně stojí za vyzkoušení.
MASOVÁ SMĚS:
1 cibule
500 g vepřového mletého masa
1 menší lžička soli
pepř
1 lžička majoránky
1 vejce
3 prolisované česneky
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce strouhanky
7 paprik
- OMÁČKA:
1 cibule
olej
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
4 plné lžičky sladké mleté papriky
vývar podle potřeby
pepř
200 g smetany ke šlehání 33 %
sůl
PŘÍLOHA: těstoviny
petrželka na ozdobu
Postup:
- 1 cibuli nakrájíme nadrobno.
- Do mísy dáme 500 g mletého masa, nakrájenou cibuli, 1 menší lžičku soli, pepř, 1 lžičku majoránky, 1 vejce, 3 prolisované stroužky česneku, 1 lžíci strouhanky, 1 lžíci plnotučné hořčice a vše důkladně promícháme.
- Masovou směsí plníme umyté papriky. Použijeme na plnění malou lžičku, aby se směs dostala až do konce papriky.
- Nakrájíme cibuli nadrobno.
- Cibuli zesklovatíme na oleji.
- Poté přidáme 1 vrchovatou lžíci hladké mouky a za stálého míchání 1 minutu mouku pozvolna orestujeme.
- Pak přidáme 4 plné lžičky sladké mleté papriky a po promíchání hned zalijeme vývarem (aby paprika nezhořkla). Vložíme papriky. Vývaru musí být tolik, aby se mohla paprika potopit a nekoukala z omáčky ven (pokud je v paprice vzduch, tak může plavat na hladině). Omáčku opepříme a vaříme 45 minut.
- Poté dáme papriky stranou a omáčku rozmixujeme tyčovým ponorným mixérem. Nakonec do omáčky přilijeme 200 g horké smetany ke šlehání 33% a po promíchání můžeme podávat. Popřípadě omáčku dosolíme. Příloha těstoviny.
Tipy:
Zkuste také recept na plněné papriky v rajčatové omáčce.
Mleté maso do tohoto receptu můžeme použít hovězí, vepřové nebo mix.
Video receptuTěstoviny na talíři ještě ozdobíme nakrájenou listovou petrželkou.