Katův šleh s Jidášovým uchem pečený v troubě recept

Katův šleh s Jidášovým uchem pečený v troubě recept
Katův šleh s Jidášovým uchem pečený v troubě recept


Katův šleh, nemusíte připravovat pouze na pánvi, ale můžete ho i upéct v troubě. Pokud přidáte Jidášovo ucho, bude tento pokrm skvělý. Jidášovo ucho můžeme konzumovat celoročně, protože ho lze v zimě koupit sušené. Navíc má Jidášovo ucho pro člověka blahodárné účinky.

Ingredience:

  • Jidášovo ucho hrst

  • 1 cibule

  • 1 kapie

  • 2 kyselé okurky

  • 3 kozí rohy

  • 750 g vepřového masa (kýta, krkovice…)

  • 1 vepřový bujon

  • 2 lžíce sójové omáčky

  • 2 lžíce worcesterské omáčky

  • 4 lžíce kečupu

  • pepř

Postup:

  • Pokud máme sušené Jidášovo ucho, tak ho namočíme předem do vody podle návodu na obalu. Pozor několikrát zvětší svůj objem.Jidášovo ucho recept
  • Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli na proužky, kyselé okurky na kostičky, nakrájené kozí rohy, červenou kapii a Jidášovo ucho.Jidášovo ucho v jídle
  • Přidáme vepřové krkovice nakrájené na kostičky, 1 bujón, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcestrové omáčky, 4 lžíce kečupu, trochu pepře, podlijeme vařící vodou a přikryté alobalem nebo víkem pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů cca 70 minut.Pečené maso se zeleninou
  • Poté pečeme ještě odkryté na 220 stupňů cca 30 minut.Katův šleh recept
  • Poté podáváme s rýží kterou ozdobíme pokrájenou petrželkou.Katův šleh v troubě

Tipy:

Na katův šleh existují desítky receptů, takže se každý trochu liší.

Katův šleh lze připravit i na pánvi, ale jedná se o náročnější přípravu tohoto receptu.

Katův šleh můžeme v restauracích najít také pod názvem flamendr, jak se často označuje.

Video receptu