Katův šleh, nemusíte připravovat pouze na pánvi, ale můžete ho i upéct v troubě. Pokud přidáte Jidášovo ucho, bude tento pokrm skvělý. Jidášovo ucho můžeme konzumovat celoročně, protože ho lze v zimě koupit sušené. Navíc má Jidášovo ucho pro člověka blahodárné účinky.
Ingredience:
Jidášovo ucho hrst
1 cibule
1 kapie
2 kyselé okurky
3 kozí rohy
750 g vepřového masa (kýta, krkovice…)
1 vepřový bujon
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce worcesterské omáčky
4 lžíce kečupu
pepř
Postup:
- Pokud máme sušené Jidášovo ucho, tak ho namočíme předem do vody podle návodu na obalu. Pozor několikrát zvětší svůj objem.
- Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli na proužky, kyselé okurky na kostičky, nakrájené kozí rohy, červenou kapii a Jidášovo ucho.
- Přidáme vepřové krkovice nakrájené na kostičky, 1 bujón, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcestrové omáčky, 4 lžíce kečupu, trochu pepře, podlijeme vařící vodou a přikryté alobalem nebo víkem pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů cca 70 minut.
- Poté pečeme ještě odkryté na 220 stupňů cca 30 minut.
- Poté podáváme s rýží kterou ozdobíme pokrájenou petrželkou.
Tipy:
Na katův šleh existují desítky receptů, takže se každý trochu liší.
Katův šleh lze připravit i na pánvi, ale jedná se o náročnější přípravu tohoto receptu.
Video receptuKatův šleh můžeme v restauracích najít také pod názvem flamendr, jak se často označuje.