Bramborové noky

Bramborové noky jako příloha recept



Bramborové noky jsou jako příloha nejen k hlavním jídlům ideální. Vyzkoušejte jednoduchý rychlý recept ze kterého uděláte cca 55 – 60 noků. Záleží na tom, jak velké jednotlivé nočky uděláte.

Přehrát videorecept bramborové noky

Ingredience:

  • 600 g vařených brambor

  • 250 g hrubé mouky

  • 2 vejce

  • sůl

Postup:

  • Vychladlé vařené brambory nastrouháme najemno. Strouhané brambory
  • Přidáme jednu menší lžičku soli, 2 vejce, 250 g hrubé mouky a důkladně vypracujeme těsto.Bramborové noky těsto
  • Na pomoučeném vále těsto rozdělíme na 4 kusy a každý vyválíme na váleček cca 2 cm tlustý. Z něj pak nožem krájíme jednotlivé noky.Noky těsto
  • Noky vaříme v osolené vodě cca 3 minuty, hotové noky vyplavou.Noky vařené ve vodě
  • Vařené noky scedíme a podáváme například se smaženou směsí z hub, cibulky a anglické slaniny.Noky s cibulkou a uzeným masem

Tipy:

Noky můžeme promíchat po uvaření s trochou rozpuštěného másla a dodat jim tak jemnost.

Noky vždy vaříme pozvolna aby voda příliš nevřela, jinak by se mohl nok rozpadnout.

Pokud nám noky od oběda zůstanou, stačí je dát do mrazáky a tam vydrží bez problémů i několik měsíců.

Přehrát recept jako video:
video