Pozvedněte klasický recept na obyčejnou sekanou o level výše díky přidanému lahodnému sýru. Sekaná je navíc po vyšlehání velice jemná a chuťová. Za toto jídlo vás bude rodina milovat.
INGREDIENCE NA CCA 12 PLÁTKŮ SEKANÉ:
2 rohlíky (+ 200 ml mléka na namočení)
1 cibule
300 g gouda 45 %
1 kg mleté maso mix (hovězí a vepřové)
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce sušeného česneku
1 lžíce majoránky
1 lžička soli
pepř
180 ml studeného mléka
1 lžíce sójové omáčky
2 vejce
1 lžička sladké mleté papriky
2 lžíce hladké mouky
400 ml vody
kousek másla
- PŘÍLOHA:
bramborová kaše nebo brambory, kyselá okurka…
Postup:
- 2 nakrájené rohlíky na kostičky zalijeme mlékem.
- Cibuli nakrájíme nadrobno a tvrdý sýr na kostičky.
- Nakrájenou cibuli přidáme k mletému masu, přidáme i namočené rohlíky, 1 lžíci hořčice, 1 lžíci sušeného česneku, 1 lžíci sušené majoránky, 1 lžičku soli, trochu pepře, 200 ml studeného mléka, 1 lžíci sójové omáčky, 2 vejce, 1 lžičku sladké mleté papriky a vše ponorným mixérem rozmixujeme dohladka.
- Do hladké směsi po rozmixování přidáme 2 lžíce hladké mouky a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájený sýr.
- Do pekáče nalijeme 400 ml vody a přidáme sekanou kterou vytvarujeme do válečku. Na povrch sekané položíme plátky másla a pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů cca 90 minut. Během pečení několikrát sekanou poléváme výpekem.
- Pečenou sekanou nakrájíme na plátky a můžeme podávat například s bramborovou kaší.
Tipy:
Jako příloha se k sekané hodí kyselé okurky nebo nakládané kapie na kyselo.
Šlehanou sekanou podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.
Video receptuSekanou můžeme podávat také jen s hořčicí, nakrájenou cibulí a chlebem.