Hovězí na žampionech recept

Hovězí na žampionech recept
Hovězí na žampionech recept


Hovězí maso na žampionech, to je lahodný recept, který určitě stojí za vyzkoušení. Základem je dobré kvalitní hovězí maso. Podáváme s knedlíkem.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 100 g anglické slaniny

  • olej

  • 800 g hovězího masa (plec, krk, kližka…)

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 2 lžičky sladké mleté papriky

  • vývar nebo voda

  • sůl

  • pepř

  • 4 kuličky nového koření

  • 200 ml vody + 1 lžíce hladké mouky

  • 4 prolisované stroužky česneku

  • 5 žampionů

  • bramborový knedlík

Postup:

  • Nakrájíme 1 cibuli a 100 g plátkové anglické slaniny.Cibule se slaninou recept
  • Cibuli osmažíme na oleji.Smažená cibule
  • Přidáme slaninu a ještě minutu smažíme.Smažená cibule se slaninou recept
  • Poté přidáme 800 g hovězího masa nakrájeného na větší kusy a zprudka osmažíme aby se maso zatáhlo.Restované hovězí maso recept
  • Pak přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky sladké mleté papriky, promícháme a přilijeme vývar nebo vodu aby bylo maso téměř potopné. Přidáme sůl, mletý pepř, 4 kuličky nového koření a maso dusíme pod poklicí do měkka.Dušené hovězí maso recept
  • Mezitím rozmícháme 200 ml vody a 1 lžíci hladké mouky.Záklechtka recept
  • Když je maso téměř měkké, tak přidáme 4 prolisované zkoušky česneku, 5 nakrájených žampionů na plátky a směs mouky s vodou. Rozmícháme a vaříme ještě minimálně 10 minut. Nakonec omáčku popřípadě dosolíme.Hovězí maso s omáčkou recept

Tipy:

Jako přílohu k masu podáváme houskový nebo bramborový knedlík.

Délka vaření závisí na druhu masa. V ideálním případě můžete použít papiňák.

Vyzkoušejte recept na vynikající bramborové knedlíky.

Video receptu