
Hovězí maso na žampionech, to je lahodný recept, který určitě stojí za vyzkoušení. Základem je dobré kvalitní hovězí maso. Podáváme s knedlíkem.
Ingredience:
1 cibule
100 g anglické slaniny
olej
800 g hovězího masa (plec, krk, kližka…)
1/2 lžičky drceného kmínu
2 lžičky sladké mleté papriky
vývar nebo voda
sůl
pepř
4 kuličky nového koření
200 ml vody + 1 lžíce hladké mouky
4 prolisované stroužky česneku
5 žampionů
bramborový knedlík
Postup:
- Nakrájíme 1 cibuli a 100 g plátkové anglické slaniny.
- Cibuli osmažíme na oleji.
- Přidáme slaninu a ještě minutu smažíme.
- Poté přidáme 800 g hovězího masa nakrájeného na větší kusy a zprudka osmažíme aby se maso zatáhlo.
- Pak přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky sladké mleté papriky, promícháme a přilijeme vývar nebo vodu aby bylo maso téměř potopné. Přidáme sůl, mletý pepř, 4 kuličky nového koření a maso dusíme pod poklicí do měkka.
- Mezitím rozmícháme 200 ml vody a 1 lžíci hladké mouky.
- Když je maso téměř měkké, tak přidáme 4 prolisované zkoušky česneku, 5 nakrájených žampionů na plátky a směs mouky s vodou. Rozmícháme a vaříme ještě minimálně 10 minut. Nakonec omáčku popřípadě dosolíme.
Tipy:
Jako přílohu k masu podáváme houskový nebo bramborový knedlík.
Délka vaření závisí na druhu masa. V ideálním případě můžete použít papiňák.
Video receptuVyzkoušejte recept na vynikající bramborové knedlíky.