Domácí pivní rohlíky recept

Domácí pivní rohlíky recept
Domácí pivní rohlíky recept


Až ochutnáte recept na domácí pivní rohlíky, už si na ty kupované nevzpomenete. Do receptu se přidává pivo, to udělá perfektní chuť.

Ingredience:

  • 275 ml piva

  • 20 g čerstvého droždí

  • 1 lžička cukru krupice

  • 500 g hladké mouky

  • 1 lžička soli

  • 50 g rozpuštěného sádla

  • 1 vejce na potření rohlíků

Postup:

  • KVÁSEK: Smícháme 275 ml piva, 20 g čerstvého droždí (půl kostky), 1 lžičku cukru krupice. Necháme na teplém místě 20 minut vzejít kvásek.Kvásek na rohlíky recept
  • TĚSTO: Smícháme 500 g hladké mouky a 1 lžičku soli. Poté přidáme 50 g rozpuštěného vepřového sádla, kvásek a důkladně vypracujeme těsto.Domácí těsto na pivní rohlíky recept
  • Těsto necháme na teplém místě pod utěrkou 1 hodinu kynout.Kynutí rohlíkového těsta
  • Nakynuté těsto zvětší svůj objem.Nakynuté těsto
  • Nakynuté těsto rozdělíme na 8 kusů. Z každého kusu vyválíme trojúhelník (těsto se nepodsypává moukou).Domácí křupavé rohlíky recept
  • Trojúhelníky stočíme do rovného rohlíku.Rohlíky recept
  • Rohlíky přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubozrnnou solí a celým kmínem.Rohlíky s kmínem recept
  • Rohlíky pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 18 minut.Pivní rohlík

Tipy:

Doba pečení je pouze přibližná. Protože každá trouba peče trochu jinak.

Těsto musí kynout pod utěrkou protože jinak oschne a ztvrdne.

Upečené rohlíky necháme důkladně vychladnout a až poté je konzumujeme.

Video receptu