
Až ochutnáte recept na domácí pivní rohlíky, už si na ty kupované nevzpomenete. Do receptu se přidává pivo, to udělá perfektní chuť.
Ingredience:
275 ml piva
20 g čerstvého droždí
1 lžička cukru krupice
500 g hladké mouky
1 lžička soli
50 g rozpuštěného sádla
1 vejce na potření rohlíků
Postup:
- KVÁSEK: Smícháme 275 ml piva, 20 g čerstvého droždí (půl kostky), 1 lžičku cukru krupice. Necháme na teplém místě 20 minut vzejít kvásek.
- TĚSTO: Smícháme 500 g hladké mouky a 1 lžičku soli. Poté přidáme 50 g rozpuštěného vepřového sádla, kvásek a důkladně vypracujeme těsto.
- Těsto necháme na teplém místě pod utěrkou 1 hodinu kynout.
- Nakynuté těsto zvětší svůj objem.
- Nakynuté těsto rozdělíme na 8 kusů. Z každého kusu vyválíme trojúhelník (těsto se nepodsypává moukou).
- Trojúhelníky stočíme do rovného rohlíku.
- Rohlíky přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubozrnnou solí a celým kmínem.
- Rohlíky pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 18 minut.
Tipy:
Doba pečení je pouze přibližná. Protože každá trouba peče trochu jinak.
Těsto musí kynout pod utěrkou protože jinak oschne a ztvrdne.
Video receptuUpečené rohlíky necháme důkladně vychladnout a až poté je konzumujeme.