Záhorácký závitek recept

Záhorácký závitek recept
Záhorácký závitek recept


Záhorácký závitek je slovenská tradiční specialita, která je oblíbená i u nás. Jedná se o kombinaci vepřového masa, zelí a uzeného masa. Nejčastěji se tento pokrm podává s vařeným bramborem.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 250 g anglické slaniny vcelku

  • 4 plátky vepřové krkovice

  • sůl

  • pepř

  • 2 prolisované stroužky česneku

  • drcený kmín

  • 300 g kysaného zelí bez šťávy

  • vývar

  • PŘÍLOHA: vařené brambory

Postup:

  • Cibuli nakrájíme nadrobno a anglickou slaninu na kostičky.Anglická slanina s cibulí
  • Cibuli dáme do pekáče. Vepřové krkovice naklepeme, osolíme a opepříme.Krkovice na cibuli v troubě recept
  • Krkovice potřeme prolisovaným česnekem a posypeme drceným kmínem. Na každou krkovici dáme trochu kysaného zelí a trochu nakrájené anglické slaniny.Krkovice se zelím a anglickou slaninou recept
  • Závitky srolujeme a zajistíme párátky a přidáme je společně se zbytkem slaniny a kysaného zelí do pekáčku k cibuli.Záhorácký závitek se zelím recept
  • Závitky podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních doměkka. Během pečení závitky poléváme výpekem popřípadě přidáme ještě trochu vody nebo vývaru.Pečené krkovice v pekáči v troubě
  • Záhorácké závitky podáváme s vařeným bramborem.Pečené záhorácké závitky recept

Tipy:

Čím větší krkovice použijeme, tím lépe se nám budou závitky rolovat.

K zajištění závitku proti rozmotání použijeme buď párátka a nebo kuchyňský provázek.

Kromě vepřové krkovice můžeme použít do receptu i vepřovou kýtu.

Video receptu