Lahodná dršťková polévka z hlívy ústřičné

Lahodná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Lahodná dršťková polévka z hlívy ústřičné


Polévka z hlívy ústřičné je nejen vynikající ale i zdravá. Majoránka a česnek jí dodávají lahodnou chuť jako má pravá dršťková polévka. Jedná se o alternativu klasické dršťkové polévky pro ty co nemusí dršťky.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 300 g hlívy ústřičné

  • olej

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 4 lžičky sladké papriky

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 1 litr vývaru

  • 1 bobkový list

  • 5 kuliček nového koření

  • pepř

  • špetka chilli (volitelné)

  • 3 prolisované stroužky česneku

  • 2 lžičky majoránky

  • sůl

Postup:

  • Cibuli nakrájíme nadrobno a hlívu ústřičnou na proužky.Polévka z hlívy ústřičné recept
  • Cibuli zesklovatíme na oleji.Zesklovatit cibuli na polévku
  • Poté přidáme hlívu ústřičnou a ještě pár minut restujeme. Nakonec přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 4 lžičky sladké papriky, 1 lžíci hladké mouky, restujeme už jen 1 minutu aby paprika nezhořkla a zalijeme vývarem.Polévka z hlívy gulášová recept
  • Přidáme 1 bobkový list, 5 kuliček nového koření, mletý pepř, špetku mletého chilli koření (volitelné) a vaříme dokud není houba měkká. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, 2 lžičky majoránky, popřípadě polévku dosolíme a vaříme už jen dvě minuty.Falešná dršťková polévka recept

Tipy:

Na talíři polévku ozdobíme nakrájenou petrželkou nebo libečkem.

Majoránku nikdy nevaříme dlouho, protože by zhořkla.

Na polévku použijeme pouze horní měkké části houby, nohy necháme spíše pod maso nebo do guláše, protože jsou tuhé.

Video receptu