Pomazánka sloní žrádlo recept

Pomazánka sloní žrádlo recept
Pomazánka sloní žrádlo recept


Jednoduchý recept na vynikající pomazánku “sloní žrádlo”. Báječná rychle připravená pomazánka nejen na chlebíčky nebo jednohubky ale i jen tak k pečivu. Vynikající předkrm nebo svačinku tak máte během několika minut připravenou.

NÁLEV:

  • 1 lžíce octa

  • 1 lžíce oleje

  • 2 lžíce sladkého kečupu

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • 1 lžičku cukru krystal

  • OSTATNÍ INGREDIENCE:
  • 300 g měkkého salámu

  • 1 kyselá okurka

  • 1 menší cibule

  • pepř

  • 1 lžíce majonézy

Postup:

  • Do hrnce dáme 1 lžíci octa, 1 lžíci oleje, 2 lžíce kečupu, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžičku cukru krystal a vše promícháme. Směs 1 minutu pozvolna povaříme a poté necháme vychladnout.Kečupová pomazánka recept
  • Salám nastrouháme na jemném struhadle. Kyselou okurku nakrájíme na malé kostičky. 1 menší cibuli nakrájíme nadrobno.Salámová pomazánka recept
  • Salám, okurku a cibuli přidáme k vychladlé směsi, opepříme, přidáme 1 lžíci majonézy a vše důkladně promícháme.Sloní žrádlo recept
  • Při servírování pomazánku ozdobíme petrželkou.Pomazánka sloní žrádlo recept

Tipy:

Kdo má rád pálivé pokrmy, může do pomazánky použít pálivý kečup, nebo nakrájenou chilli papričku.

Na chlebíčkách či jednohubkách pomazánku ještěr ozdobíme nakrájenou kyselou okurkou na plátky.

Nejlépe pomazánka chutná druhý den po odležení v lednici.

Video receptu