Jednoduchý recept na vynikající pomazánku “sloní žrádlo”. Báječná rychle připravená pomazánka nejen na chlebíčky nebo jednohubky ale i jen tak k pečivu. Vynikající předkrm nebo svačinku tak máte během několika minut připravenou.
NÁLEV:
1 lžíce octa
1 lžíce oleje
2 lžíce sladkého kečupu
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžičku cukru krystal
- OSTATNÍ INGREDIENCE:
300 g měkkého salámu
1 kyselá okurka
1 menší cibule
pepř
1 lžíce majonézy
Postup:
- Do hrnce dáme 1 lžíci octa, 1 lžíci oleje, 2 lžíce kečupu, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžičku cukru krystal a vše promícháme. Směs 1 minutu pozvolna povaříme a poté necháme vychladnout.
- Salám nastrouháme na jemném struhadle. Kyselou okurku nakrájíme na malé kostičky. 1 menší cibuli nakrájíme nadrobno.
- Salám, okurku a cibuli přidáme k vychladlé směsi, opepříme, přidáme 1 lžíci majonézy a vše důkladně promícháme.
- Při servírování pomazánku ozdobíme petrželkou.
Tipy:
Kdo má rád pálivé pokrmy, může do pomazánky použít pálivý kečup, nebo nakrájenou chilli papričku.
Na chlebíčkách či jednohubkách pomazánku ještěr ozdobíme nakrájenou kyselou okurkou na plátky.
Video receptuNejlépe pomazánka chutná druhý den po odležení v lednici.