Vynikající předkrm nebo rychlá svačinka, tak to je párkový salát který chutná skvěle a vždycky dobře zasytí. Salát podáváme s čerstvým pečivem.
Ingredience:
1 lžíce octa (8%)
1 lžíce oleje
2 lžíce kečupu
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička cukru krystal
1 menší cibule
2 malé kyselé okurky
5 párků
pepř
1 lžička worcesterové omáčky
1 lžíce majonézy
pečivo
nakrájená petrželka
Postup:
- Do hrnce dáme 1 lžíci octa, 1 lžíci oleje, 2 lžíce kečupu, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžičku cukru krupice. Směs za stálého míchání 1 minutu povaříme a poté necháme vychladnout.
- Nakrájíme 1 menší cibuli, 2 kyselé okurky a 5 nožiček párků.
- Vychladlou směs opepříme, přidáme jednu lžičku worcesterové omáčky, 1 lžíci majonézy a důkladně promícháme.
- Do směsi přidáme nakrájené suroviny a vše promícháme. Podáváme s čerstvým pečivem.
Tipy:
Na talíři salát ještě ozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Vyzkoušejte také lahodnou a velice oblíbenou pomazánku sloní žrádlo.
Video receptuMilovníci pálivých jídel můžou do receptu přidat nakrájenou chilli papričku.