Pražma pečená s bramborem recept

Pražma pečená s bramborem recept
Pražma pečená s bramborem recept


Nepříliš známá ale přesto vynikající ryba pražma pečená s bramborem podle našeho receptu určitě stojí za vyzkoušení. Příprava ryby je velice jednoduchá. Pražmu seženeme už vykuchanou v obchodě. Určitě Vás překvapí, že tato ryba obsahuje jen opravdu minimum kostí.

Ingredience:

  • pražma královská kuchaná 2 ks

  • 6 středně velkých brambor

  • olej

  • sůl

  • 4 stroužky česneku

  • sušený tymián

  • sušený rozmarýn (volitelné)

  • citron

Postup:

  • Vykuchanou pražmu dobře omyjeme, osušíme a dáme na pečící papír. Přidáme brambory nakrájené na měsíčky. Vše lehce zakápneme olejem a to nejen brambory ale i rybu a to zvenku i zevnitř. Rybu i brambory osolíme, posypeme sušeným tymiánem, a přidáme na brambory stroužky česneku a plátky citronu které dáme i dovnitř do ryby.Pražma s bramborem
  • Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 50 až 60 minut (podle velikosti ryby). Po vyndání z trouby ihned nandat na talíř a podáváme.Pečená pražma

TIPY:

Ryby jsou velice zdravé a člověk by je měl zařadit do svého jídelníčku a pravidelně konzumovat.

Pražma má velice jemné a chutné maso s minimem kostí a její chuť si zamilujete. Chutná i lidem co ryby moc nemusí.

Kromě tymiánu můžeme přidat i trochu rozmarýnu který dodá rybě a bramborům další chuť.

Video receptu