Nepříliš známá ale přesto vynikající ryba pražma pečená s bramborem podle našeho receptu určitě stojí za vyzkoušení. Příprava ryby je velice jednoduchá. Pražmu seženeme už vykuchanou v obchodě. Určitě Vás překvapí, že tato ryba obsahuje jen opravdu minimum kostí.
Ingredience:
pražma královská kuchaná 2 ks
6 středně velkých brambor
olej
sůl
4 stroužky česneku
sušený tymián
sušený rozmarýn (volitelné)
citron
Postup:
- Vykuchanou pražmu dobře omyjeme, osušíme a dáme na pečící papír. Přidáme brambory nakrájené na měsíčky. Vše lehce zakápneme olejem a to nejen brambory ale i rybu a to zvenku i zevnitř. Rybu i brambory osolíme, posypeme sušeným tymiánem, a přidáme na brambory stroužky česneku a plátky citronu které dáme i dovnitř do ryby.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 50 až 60 minut (podle velikosti ryby). Po vyndání z trouby ihned nandat na talíř a podáváme.
TIPY:
Ryby jsou velice zdravé a člověk by je měl zařadit do svého jídelníčku a pravidelně konzumovat.
Pražma má velice jemné a chutné maso s minimem kostí a její chuť si zamilujete. Chutná i lidem co ryby moc nemusí.
Video receptuKromě tymiánu můžeme přidat i trochu rozmarýnu který dodá rybě a bramborům další chuť.