Recept na vařené smetanové těstoviny do kterých můžete přidat jakékoliv čerstvé houby. V letních měsících třeba hříbky a v zimě hlívu ústřičnou. Rychlý recept a přesto velice chutný.
Ingredience:
250 g čerstvých hub (žampiony, hříbky, hlíva…)
2 stroužky česneku
1 cibule
máslo
olivový olej
pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
sůl
250 g těstovin
hrst plocholisté petržele
1 jarní cibulka
Postup:
- Čerstvé houby nakrájíme (z hlívy ústřičné použijeme pouze ty měkké horní části). Česneky a cibuli nakrájíme nadrobno.
- V pánvi rozehřejeme kousek másla s trochou oleje a osmažíme cibuli s česnekem dosklovata. Poté přidáme houby a také osmažíme.
- Když jsou houby téměř měkké, tak přidáme trochu pepře, 1/2 lžičky drceného kmínu a teprve až když jsou houby měkké, tak je osolíme. Nakonec přidáme trochu smetany na vaření a jen krátce provaříme a můžeme promíchat s vařenými scezenými těstovinami. Můžeme také přidat i čerstvou pokrájenou petržel nebo kousek jarní cibulky.
Tipy:
Houby se vždycky solí až nakonec, protože jinak během smažení pustí příliš mnoho vody.
Z hlívy ústřičné nepoužíváme ty tvrdé nohy které dáme při vaření spíše pod maso.
Video receptuNa těstoviny s houbami můžeme použít nejrůznější druhy těstovin, například kolínka a podobně.