Těstoviny s houbami recept

Těstoviny s houbami recept
Těstoviny s houbami recept


Recept na vařené smetanové těstoviny do kterých můžete přidat jakékoliv čerstvé houby. V letních měsících třeba hříbky a v zimě hlívu ústřičnou. Rychlý recept a přesto velice chutný.

Ingredience:

  • 250 g čerstvých hub (žampiony, hříbky, hlíva…)

  • 2 stroužky česneku

  • 1 cibule

  • máslo

  • olivový olej

  • pepř

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • sůl

  • 250 g těstovin

  • hrst plocholisté petržele

  • 1 jarní cibulka

Postup:

  • Čerstvé houby nakrájíme (z hlívy ústřičné použijeme pouze ty měkké horní části). Česneky a cibuli nakrájíme nadrobno.Krájené houby
  • V pánvi rozehřejeme kousek másla s trochou oleje a osmažíme cibuli s česnekem dosklovata. Poté přidáme houby a také osmažíme. Smažená hlíva
  • Když jsou houby téměř měkké, tak přidáme trochu pepře, 1/2 lžičky drceného kmínu a teprve až když jsou houby měkké, tak je osolíme. Nakonec přidáme trochu smetany na vaření a jen krátce provaříme a můžeme promíchat s vařenými scezenými těstovinami. Můžeme také přidat i čerstvou pokrájenou petržel nebo kousek jarní cibulky.

Tipy:

Houby se vždycky solí až nakonec, protože jinak během smažení pustí příliš mnoho vody.

Z hlívy ústřičné nepoužíváme ty tvrdé nohy které dáme při vaření spíše pod maso.

Na těstoviny s houbami můžeme použít nejrůznější druhy těstovin, například kolínka a podobně.

Video receptu