Vepřové plátky v cibulové omáčce recept

Vepřové plátky v cibulové omáčce recept
Vepřové plátky v cibulové omáčce recept


Cibulová omáčka je jedna z nejoblíbenějších. Vyzkoušejte recept na lahodné vepřové plátky v cibulové omáčce. Jako přílohu můžeme podávat například opečené brambory.

Ingredience:

  • 300 g cibule

  • 6 plátků vepřové pečeně

  • sůl

  • mletý černý pepř

  • 1 stroužek česneku

  • olej

  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky

  • 750 ml vývaru

  • 1 lžíce sójové omáčky

  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu

  • brambory nebo rýže

Postup:

  • Nadrobno nakrájíme 300 g cibule.Cibule na omáčku recept
  • Plátky vepřové pečeně osolíme a opepříme. Nakrájíme 1 stroužek česneku na plátky.Vepřová pečeně recept
  • Maso zprudka zatáhneme z obou stran na oleji na pánvi.Vepřová pečeně recept
  • Pak dáme maso stranou a na výpeku osmahneme cibuli do tmava. Během smažení cibuli několikrát podlijeme trochu vody.Cibule smažená do tmava
  • Poté přidáme 1 vrchovatou lžíci hladké mouky a ještě 30 vteřin restujeme, přilijeme 750 ml vývaru (nebo vody a přidáme bujón), přidáme nakrájený česnek, 1 lžíci sójové omáčky, 1/2 lžičky sušeného tymiánu. Omáčku dobře promícháme.Omáčka z cibule recept
  • Omáčku přivedeme k varu, vložíme do ní maso a vaříme pod poklicí do měkka cca 30 minut.Maso v cibulové omáčce
  • Nakonec měkké maso z omáčky vyndáme a omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem. Podávám například s vařeným bramborem.Cibulová mixovaná omáčka

Tipy:

Na talíři brambory dozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Pokud by byla omáčka po rozmixování příliš řídká, tak jí ještě chvilku povaříme.

Kromě brambor můžeme maso v cibulové omáčce podávat například i s rýží nebo kynutým knedlíkem.

Video receptu