Neapolský salát recept

Neapolský salát recept
Neapolský salát recept


Neapolský salát s feferonkami je pikantní jídlo, které se perfektně hodí jako svačinka s čerstvým pečivem. Nejlépe chutná po vychlazení v ledničce.

Ingredience:

  • 500 g měkkého salámu

  • 2 cibule

  • 120 g sterilovaných okurek

  • 4 sterilované feferony

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • 5 lžic slunečnicového oleje

  • 1 lžíce cukru krupice

  • 1/2 lžičky soli

  • 80 g rajčatového protlaku

  • 2 prolisované stroužky česneku

  • 2 lžíce worcestrové omáčky

  • mletý černý pepř

  • 100 g sterilovaných kapií

Postup:

  • Nakrájíme 500 g měkkého salámu na nudličky, 2 střední cibule nadrobno, 120 g sterilovaných okurek na kostičky, 4 sterilované feferony na malé kousky.Zeleninový salát se salámem
  • Smícháme 1 lžíci plnotučné hořčice, 5 lžic oleje, 1 lžíci cukru krupice, 1/2 lžičky soli, 80 g rajčatového protlaku, 2 prolisované stroužky česneku, 2 lžíce worcestrové omáčky, trochu mletého pepře.Zálivka na salát recept
  • K nakrájeným ingrediencím přidáme 100 g nakrájených sterilovaných kapií na proužky, přidáme zálivku a vše důkladně promícháme. Podáváme s pečivem.Neapolský salát

Tipy:

Kdo má rád hodně pálivé, tak přidá feferonek více.

Pro kyselejší chuť můžeme přidat i lžíci kyselého láku z okurek.

Vyzkoušejte také recept na lahodné domácí rohlíky nebo housky.

Video receptu