Neapolský salát s feferonkami je pikantní jídlo, které se perfektně hodí jako svačinka s čerstvým pečivem. Nejlépe chutná po vychlazení v ledničce.
Ingredience:
500 g měkkého salámu
2 cibule
120 g sterilovaných okurek
4 sterilované feferony
1 lžíce plnotučné hořčice
5 lžic slunečnicového oleje
1 lžíce cukru krupice
1/2 lžičky soli
80 g rajčatového protlaku
2 prolisované stroužky česneku
2 lžíce worcestrové omáčky
mletý černý pepř
100 g sterilovaných kapií
Postup:
- Nakrájíme 500 g měkkého salámu na nudličky, 2 střední cibule nadrobno, 120 g sterilovaných okurek na kostičky, 4 sterilované feferony na malé kousky.
- Smícháme 1 lžíci plnotučné hořčice, 5 lžic oleje, 1 lžíci cukru krupice, 1/2 lžičky soli, 80 g rajčatového protlaku, 2 prolisované stroužky česneku, 2 lžíce worcestrové omáčky, trochu mletého pepře.
- K nakrájeným ingrediencím přidáme 100 g nakrájených sterilovaných kapií na proužky, přidáme zálivku a vše důkladně promícháme. Podáváme s pečivem.
Tipy:
Kdo má rád hodně pálivé, tak přidá feferonek více.
Pro kyselejší chuť můžeme přidat i lžíci kyselého láku z okurek.
Video receptuVyzkoušejte také recept na lahodné domácí rohlíky nebo housky.