Dýňové zelí recept

Dýňové zelí
Dýňové zelí


Dýňové zelí není příliš známé a přitom se jedná o takovou lahůdku. Příprava trvá jen chvíli a výsledek stojí opravdu za to.

Ingredience:

  • 700 g dýně hokaido

  • 1 cibule

  • olej

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 3/4 lžičky soli

  • 4 – 5 lžic octa 8%

  • 3 lžíce cukru krupice

  • mletý černý pepř

Postup:

  • 700 g dýně hokaido nastrouháme na hrubém struhadle. Dýně hokaido stačí pouze očistit a nemusí se loupat. Semínka zevnitř samozřejmě odstraníme.Recept z dýně
  • Nakrájíme 1 cibuli.Nakrájená cibule
  • Cibuli osmažíme na oleji.Restování cibule
  • Poté přidáme k cibuli nastrouhanou dýni, 1/2 lžičky drceného kmínu, 3/4 lžičky soli, 3 lžíce cukru krupice, 4 – 5 lžic octa 8%, mletý černý pepř a vše důkladně promícháme. Dýní dusíme pod poklicí za občasného míchání do měkka cca 15 minut. Během dušení můžeme přidat i trochu vody.Dušená dýně jako příloha recept

Tipy:

Dýňové zelí podáváme nejen k masovým pokrmům místo klasického přílohového zelí.

Pokud je dýně hokaido málo šťavnatá, tak je dobré při dušení přidat pár lžic vody.

Vyzkoušejte také recept na zelí z červené cibule.

Video receptu