Dýňové zelí není příliš známé a přitom se jedná o takovou lahůdku. Příprava trvá jen chvíli a výsledek stojí opravdu za to.
Ingredience:
700 g dýně hokaido
1 cibule
olej
1/2 lžičky drceného kmínu
3/4 lžičky soli
4 – 5 lžic octa 8%
3 lžíce cukru krupice
mletý černý pepř
Postup:
- 700 g dýně hokaido nastrouháme na hrubém struhadle. Dýně hokaido stačí pouze očistit a nemusí se loupat. Semínka zevnitř samozřejmě odstraníme.
- Nakrájíme 1 cibuli.
- Cibuli osmažíme na oleji.
- Poté přidáme k cibuli nastrouhanou dýni, 1/2 lžičky drceného kmínu, 3/4 lžičky soli, 3 lžíce cukru krupice, 4 – 5 lžic octa 8%, mletý černý pepř a vše důkladně promícháme. Dýní dusíme pod poklicí za občasného míchání do měkka cca 15 minut. Během dušení můžeme přidat i trochu vody.
Tipy:
Dýňové zelí podáváme nejen k masovým pokrmům místo klasického přílohového zelí.
Pokud je dýně hokaido málo šťavnatá, tak je dobré při dušení přidat pár lžic vody.
Video receptuVyzkoušejte také recept na zelí z červené cibule.