Svatomartinské rohlíčky recept

Svatomartinské rohlíčky recept
Svatomartinské rohlíčky recept


Recept na svatomartinské rohlíčky bez kynutí se skvělou chutnou oříškovou náplní. Martinské rohlíčky nesmí na Svátek svatého Martina nikde na stole chybět. Ze surovin vytvoříte krásných 24 rohlíčků.

TĚSTO:

  • 450 g hladké mouky

  • 50 g cukr moučka

  • 1 vanilkový cukr

  • špetka soli

  • 2 žloutky

  • 200 ml smetany na vaření

  • 250 g změklého másla

  • NÁPLŇ:
  • 150 g mletých vlašských ořechů

  • 150 g moučkového cukru

  • 2 bílky

  • NA POTŘENÍ:
  • rozkvedlané vejce

Postup:

  • Oddělíme bílky a žloutky.Oddělený bílek a žloutek
  • TĚSTO: 450 g hladké mouky, 50 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 2 žloutky, 200 ml smetany na vaření, 250 g změklého másla a důkladně vypracujeme těsto které zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu odležet v chladničce.Těsto na rohlíčky recept
  • NÁPLŇ: 150 g rozmixovaných vlašských ořechů, 150 g moučkového cukru a 2 bílky. Směs důkladně promícháme.Mix z ořechů
  • Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého dílu vyválíme na pomoučeném vále placku o velikosti cca 30 cm. Placku rozřízneme na 6 trojúhelníčků.Recept na pečené rohlíčky
  • Každý trojúhelníček naplníme náplní, okraje potřeme rozkvedlaným vajíčkem a zavineme v rohlíček.Plněné rohlíčky recept
  • Rohlíčky přendáme na pečící papír, potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut.Svatomartinské rohlíčky
  • Pečené rohlíčky přendáme na talíř a posypeme moučkovým cukrem.Ořechové rohlíčky recept

Tipy:

Ingredience v receptu jsou na 24 rohlíčků. Pokud je to hodně, tak můžete udělat poloviční dávku, nebo naopak dvojitou pokud jich chcete více.

Nedokonalé tvary rohlíčků nebo prasklé těsto skryje závěrečné posypání moučkovým cukrem.

Příště můžete zkusit kynutou variantu svatomartinských rohlíčků. I na tuto variantu existuje hodně receptů.

Video receptu