Růžičková kapusta s uzeným masem recept

Růžičková kapusta s uzeným masem recept
Růžičková kapusta s uzeným masem recept


Jednoduchý a hlavně rychlý recept, jak využít růžičkovou kapustu ze zahrádky v kuchyni. S anglickou slaninou nebo uzeným masem chutná přímo dokonale. Růžičková kapusta je zdravá a chutná zelenina tak proč ji nepoužít v kuchyni.

Ingredience:

  • 20 ks růžičkové kapusty

  • 100 g uzeného masa (krkovice, kýta, plec..)

  • kousek másla

  • sůl

  • pepř

  • 1 lžička sójové omáčky

  • 1 prolisovaný stroužek česneku

Postup:

  • Růžičkovou kapustu očistíme, poškozené vrchní listy otrháme.Čištění zeleniny
  • Čisté růžičkové kapusty překrojíme napůl a vaříme ve vroucí vodě 8 minut. Poté kapusty scedíme.Vařená kapusta recept
  • 100 g uzeného masa nebo anglické slaniny nakrájíme na proužky a orestujeme na másle na pánvi.Uzené maso na pánvi
  • Poté přidáme scezenou kapustu, sůl, pepř a 1 lžičku sójové omáčky, 1 prolisovaný stroužek česneku a vše jen pár minut na másle orestujeme.Smažená kapusta recept
  • Podáváme buď samotné nebo s pečivem či s vařeným bramborem.Růžičková kapusta recept

Tipy:

Růžičková kapusta obsahuje spousty živin včetně vitamínu C.

Růžičková kapusta se hodí i na přípravu zeleninové polévky.

Růžičkovou kapustu můžeme použít i jako přílohu k masovým pokrmům.

Video receptu