Jednoduchý a hlavně rychlý recept, jak využít růžičkovou kapustu ze zahrádky v kuchyni. S anglickou slaninou nebo uzeným masem chutná přímo dokonale. Růžičková kapusta je zdravá a chutná zelenina tak proč ji nepoužít v kuchyni.
Ingredience:
20 ks růžičkové kapusty
100 g uzeného masa (krkovice, kýta, plec..)
kousek másla
sůl
pepř
1 lžička sójové omáčky
1 prolisovaný stroužek česneku
Postup:
- Růžičkovou kapustu očistíme, poškozené vrchní listy otrháme.
- Čisté růžičkové kapusty překrojíme napůl a vaříme ve vroucí vodě 8 minut. Poté kapusty scedíme.
- 100 g uzeného masa nebo anglické slaniny nakrájíme na proužky a orestujeme na másle na pánvi.
- Poté přidáme scezenou kapustu, sůl, pepř a 1 lžičku sójové omáčky, 1 prolisovaný stroužek česneku a vše jen pár minut na másle orestujeme.
- Podáváme buď samotné nebo s pečivem či s vařeným bramborem.
Tipy:
Růžičková kapusta obsahuje spousty živin včetně vitamínu C.
Růžičková kapusta se hodí i na přípravu zeleninové polévky.
Video receptuRůžičkovou kapustu můžeme použít i jako přílohu k masovým pokrmům.