Bramboráčky s cuketovým zelím a uzeným masem recept

Bramboráčky s cuketovým zelím a uzeným masem
Bramboráčky s cuketovým zelím a uzeným masem


Hlavní chod který dokáže opravdu zasytit každého. Vyzkoušejte recept na lahodné a jemné cuketové zelí, podávané s chutnými malými bramboráčky a uzeným masem. Ideální na nedělní oběd pro celou rodinu.

BRAMBORÁČKY:

  • 1 kg brambor

  • 2 vejce

  • 1 lžička soli

  • 4 lžičky sušené majoránky

  • pepř

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 6 prolisovaných stroužků česneku

  • olej

  • CUKETOVÉ ZELÍ:
  • 850 g mladých cuket bez velkých semen

  • 1 středně velký brambor

  • 1 cibule

  • 200 ml vody

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 1 lžička soli

  • 2 – 3 lžíce cukru krystal (podle chuti)

  • 4 – 5 lžic octa (podle chuti)

  • UZENÉ MASO:
  • uzená plec, krkovice, kýta…

  • olej

BRAMBORÁČKY:

  • Oškrábané brambory nastrouháme najemno.Bramboráky recept
  • Z brambor vymačkáme vodu kterou vylijeme.Těsto na bramboráky které se vždy povedou recept
  • K nastrouhaným bramborům přidáme 2 vejce, 1 lžičku soli, 4 lžičky sušené majoránky, pepř mletý, 1 lžíci hladké mouky, 6 prolisovaných stroužků česneku a vše důkladně promícháme.Domácí bramboráky recept
  • Lžící tvoříme bramboráčky a smažíme pozvolna z obou stran na oleji na pánvi.Bramboráky smažené na pánvi recept

CUKROVÉ ZELÍ:

  • Cibuli nakrájíme nadrobno.Cibulové cuketové zelí recept
  • Na hrubém struhadle nastrouháme 800 g cukety bez semen.
    Na jemném struhadle nastrouháme 1 středně velký brambor.Strouhaná cuketa s bramborem recept
  • Cibuli osmažíme na oleji.Cuketové jednoduché přílohové zelí recept
  • Poté přidáme nastrouhanou cuketu a nastrouhaný brambor, 200 ml vody, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžičku soli, 2 – 3 lžíce cukru krystal (podle chuti), 4 – 5 lžic octa (podle chuti) a dusíme pod poklicí 5 minut.Dušené cuketové zelí recept
  • Pak zelí vaříme ještě 10 minut bez poklice aby se vyvařila voda a je hotové.Přílohové zelí z cukety recept

UZENÉ MASO:

  • Plátky uzeného masa osmažíme pozvolna na oleji. Pokud je ale uzené maso hodně tuhé, tak je dobré ho před smažením povařit ve vodě.Uzené maso se zelím recept

servírování:

  • Na talíř dáme společně bramboráčky, cuketové zelí a uzené maso.

Tipy:

Poměr surovin je v receptu na zelí pouze přibližný, protože každý má rád zelí jinak sladké a kyselé.

Kromě cuketového zelí existuje ještě kedlubnové zelí či cibulové zelí.

Z cukety použijeme pouze tvrdou část bez velkých semen, ty dáme stranou.

Video receptu