Nejlepší perníčky a ihned k jídlu recept

Jednoduché perníčky ihned k jídlu recept
Jednoduché perníčky ihned k jídlu recept


Vyzkoušejte recept na opravdu jednoduché perníčky, které se nemusejí nechávat odležet a mohou se jíst hned. S těstem se navíc dobře pracuje. Tento recept je co se týče perníčků náš nejoblíbenější.

Ingredience:

  • 400 g hladké mouky

  • 150 g cukr moučka

  • 1 lžička jedlé sody

  • 1,5 lžičky perníkového koření

  • 2 vejce

  • 50 g změklého másla

  • 2 lžíce medu

  • NA POTŘENÍ:
  • 1 žloutek

  • 2 lžičky vody

  • zdobící poleva

Postup:

  • Smícháme 400 g hladké mouky, 150 g cukru moučka, 1 lžičku jedlé sody a 1,5 lžičky perníkového koření. Poté přidáme 2 vejce, 50 g změklého másla, 2 lžíce medu a ručně vypracujeme těsto.Těsto na perníčky ihned měkké
  • Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do druhého dne do ledničky.Perníkové jednoduché těsto na perníčky recept
  • Na potírání perníčků rozmícháme jeden žloutek se dvěma lžičkami vody.Čím potírat perníčky recept
  • Druhý den na pomoučeném vále rozválíme těsto na placku 4 mm. Pomocí vykrajovátek vykrojíme různé tvary perníčků.Perníčky tvary recept na těsto
  • Vykrojené tvary z těsta přendáme na pečící papír. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů 9 – 10 minut.Jak se pečou perníčky recept
  • Perníčky ihned po vyndání z trouby ještě na plechu potřeme žloutkem.Čím potírat perníčky recept
  • Další den po úplném zaschnutí můžeme perníčky začít zdobit.Zdobení perníčků

Tipy:

Pečící papír není zapotřebí ničím potírat a těsto se pokládá přímo na něj.

Perníčky je dobré začít zdobit až druhý den když je těsto úplně vychladlé a nemění svůj tvar.

Zdobící polevy v různých barvách v tubě která se navíc dobře drží koupíte v potravinách.

Video receptu