Vyzkoušejte recept na opravdu jednoduché perníčky, které se nemusejí nechávat odležet a mohou se jíst hned. S těstem se navíc dobře pracuje. Tento recept je co se týče perníčků náš nejoblíbenější.
Ingredience:
400 g hladké mouky
150 g cukr moučka
1 lžička jedlé sody
1,5 lžičky perníkového koření
2 vejce
50 g změklého másla
2 lžíce medu
- NA POTŘENÍ:
1 žloutek
2 lžičky vody
zdobící poleva
Postup:
- Smícháme 400 g hladké mouky, 150 g cukru moučka, 1 lžičku jedlé sody a 1,5 lžičky perníkového koření. Poté přidáme 2 vejce, 50 g změklého másla, 2 lžíce medu a ručně vypracujeme těsto.
- Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do druhého dne do ledničky.
- Na potírání perníčků rozmícháme jeden žloutek se dvěma lžičkami vody.
- Druhý den na pomoučeném vále rozválíme těsto na placku 4 mm. Pomocí vykrajovátek vykrojíme různé tvary perníčků.
- Vykrojené tvary z těsta přendáme na pečící papír. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů 9 – 10 minut.
- Perníčky ihned po vyndání z trouby ještě na plechu potřeme žloutkem.
- Další den po úplném zaschnutí můžeme perníčky začít zdobit.
Tipy:
Pečící papír není zapotřebí ničím potírat a těsto se pokládá přímo na něj.
Perníčky je dobré začít zdobit až druhý den když je těsto úplně vychladlé a nemění svůj tvar.
Video receptuZdobící polevy v různých barvách v tubě která se navíc dobře drží koupíte v potravinách.