Polévka z červené čočky recept

Polévka z červené čočky recept



Polévka z červené čočky podle tohoto receptu je rychle uvařená díky tomu, že červená čočka se nemusí namáčet předem. Ušetříte tak čas. Navíc uvidíte že chutná skvěle a nebudete ji určitě vařit naposledy.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 2 česneky

  • 200 g mrkve

  • olej

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 1 litr vody

  • 1 bujon

  • 250 g konzerva loupaných rajčat

  • 150 g červené čočky

  • 1/3 lžíce sušeného tymiánu

  • sůl

  • pepř

Postup:

  • 1 cibuli a 2 stroužky česneku nakrájíme nadrobno a 200 gramů oloupané mrkve na kostičky. Krájení mrkve a zeleniny
  • Cibuli zesklovatíme na oleji. Poté přidáme česnek a mrkev a ještě krátce osmahneme. Nakonec přidáme 1 lžíci hladké mouky, krátce zpěníme světlou jíšku a zalijeme 1l vodou nebo vývarem. Popřípadě můžeme přidat bujón. Až začne voda vařit, přidáme 250 g sekaných rajčat, 150 g červené čočky, 1/3 lžíce tymiánu a vaříme doměkka asi 25 minut.Čočková polévka recept
  • Před koncem vaření polévku ještě opepříme, popřípadě dosolíme a můžeme podávat. Dozdobíme pokrájenou bylinkou, například plocholistou petrželí. Nalévání polévky čočkové

Tipy:

Luštěniny jsou hodně zdravé a člověk by je měl pravidelně konzumovat. Zařaďte i vy čočku do svého jídelníčku.

Nejpoužívanější v české kuchyni je zelená čočka připravená nakyselo s uzeninou a volským okem.

Kromě červené čočky existuje ještě žlutá, hnědá, zelená a černá čočka.