Vyzkoušejte recept na klasické karbanátky z mletého masa, které chutnají skvěle. Použít můžete buď vepřové, nebo hovězí mleté maso, nebo dokonce mix. Smažit je budeme klasicky na pánvi.
Ingredience:
1 cibule
500 g mleté maso mix
5 stroužků česneku
1 menší lžička soli
pepř
1 vejce
1 lžíce strouhanky
2 lžičky majoránky
1 lžíce plnotučné hořčice
olej
Postup:
- K 500 g mletého masa přidáme 1 nakrájenou cibuli nadrobno, 1 lžičku soli, 5 stroužků prolisovaného česneku, trochu pepře, 1 vejce, 1 lžíci strouhanky, 2 lžičky majoránky, 1 lžíci plnotučné hořčice a vše důkladně promícháme.
- Ze směsi vytvarujeme 9 – 10 karbanátků, které osmažíme z obou stran na oleji na pánvi.
- Podáváme s opečeným nebo vařeným bramborem či bramborovou kaší.
Tipy:
Karbanátky podáváme s hořčicí nebo například s česnekovým, bylinkovým či jiným dipem.
Karbanátky lze připravovat nejen na pánvi nebo ve fritovacím hrnci, ale podle některých receptů i v troubě.
Video receptuKromě masových karbanátků existují ještě kapustové karbanátky, rybí karbanátky, sýrové karbanátky, vegetariánské karbanátky, houbové karbanátky atd. Máte tak další inspiraci na příště.