Karbanátky z mletého masa recept

Karbanátky z mletého masa recept



Vyzkoušejte recept na klasické karbanátky z mletého masa, které chutnají skvěle. Použít můžete buď vepřové, nebo hovězí mleté maso, nebo dokonce mix. Smažit je budeme klasicky na pánvi.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 500 g mleté maso mix

  • 5 stroužků česneku

  • 1 lžička soli

  • pepř

  • 1 vejce

  • 1 lžíce strouhanky

  • 2 lžičky majoránky

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • olej

Postup:

  • K 500 g mletého masa přidáme 1 nakrájenou cibuli nadrobno, 1 lžičku soli, 5 stroužků prolisovaného česneku, trochu pepře, 1 vejce, 1 lžíci strouhanky, 2 lžičky majoránky, 1 lžíci plnotučné hořčice a vše důkladně promícháme.
    Masová směs na karbanátky
  • Ze směsi vytvarujeme 9 – 10 karbanátků, které osmažíme z obou stran na oleji na pánvi. Tvarování karbanátkůSmažení karbanátků
  • Podáváme s opečeným nebo vařeným bramborem či bramborovou kaší. Karboše recept

Tipy:

Karbanátky podáváme s hořčicí nebo například s česnekovým, bylinkovým či jiným dipem.

Karbanátky lze připravovat nejen na pánvi nebo ve fritovacím hrnci, ale podle některých receptů i v troubě.

Kromě masových karbanátků existují ještě kapustové karbanátky, rybí karbanátky, sýrové karbanátky, vegetariánské karbanátky, houbové karbanátky atd. Máte tak další inspiraci na příště.