Recept na nejlepší vanilkové rohlíčky které chutnají jako od babičky. Těsto je ale zapotřebí nechat odležet nejlépe do druhého dne v ledničce. Poté už stačí tvarovat rohlíčky a péct na pečícím papíru na plechu v troubě. Těsto je na cca 60 rohlíčků.
Ingredience:
300 g hladké mouky
40 g cukru moučka
100 g mletých vlašských ořechů
200 g změklého másla
2 žloutky
- NA OBALENÍ:
3 lžíce cukru moučka
2 vanilkové cukry
Postup:
- Smícháme 300 g hladké mouky, 40 g cukru moučka, 100 g jemně mletých vlašských ořechů, 200 g změklého másla, 2 žloutky a důkladně vypracujeme těsto. Těsto dáme v potravinářské fólii do druhého dne do ledničky.
- Na obalení smícháme 3 lžíce moučkového cukru a 2 vanilkové cukry.
- Těsto rozdělíme na 8 kusů a z každého vyválíme váleček, který rozdělíme na kousky cca 6 cm dlouhé a tvarujeme rohlíčky.
- Rohlíčky dáme péct na pečícím papíru do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 10 minut.
- Pečené rohlíčky obalujeme v cukru.
Tipy:
Místo vlašských ořechů můžeme do receptu použít klidně i lískové oříšky nebo mandle.
Pro výraznější oříškovou chuť můžeme oříšky před mixováním nasucho krátce opražit v pánvi.
Video receptuTěsto po vyndání z ledničky musíme nechat chvíli povolit. Pokud bude příliš studené, tak se budou rohlíčky drolit.