Klasické řízky zná každý. Vyzkoušejte řízky z uzeného masa, které mají jedinečnou chuť a vůni. Příprava je jednoduchá na plechu v troubě. Výsledek stojí opravdu za to a nebudete uzené řízky vařit naposledy.
Ingredience:
uzené maso
brambory
olej
sůl
kmín celý
- TROJOBAL:
hladká mouka
vejce
strouhanka
- PŘÍLOHA:
kyselé okurky
tatarská omáčka
Postup:
- Plátky uzeného masa obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozmíchané vajíčko, strouhanka).
- Maso přendáme na pečící papír. Přidáme oškrábané nakrájené brambory na větší kousky. Vše jemně pokapeme olejem. Brambory osolíme a okmínujeme.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut.
Tipy:
Jako příloha je k řízkům vynikající tatarská omáčka a kyselá okurka.
Uzené maso bývá dost slané a proto není zapotřebí ho solit před obalením v trojobalu.
Video receptuNa obalení můžeme použít uzenou kýtu, krkovici nebo třeba plec.