Uzené jako řízek a pečené brambory

Uzené jako řízek a pečené brambory
Uzené jako řízek a pečené brambory


Klasické řízky zná každý. Vyzkoušejte řízky z uzeného masa, které mají jedinečnou chuť a vůni. Příprava je jednoduchá na plechu v troubě. Výsledek stojí opravdu za to a nebudete uzené řízky vařit naposledy.

Ingredience:

  • uzené maso

  • brambory

  • olej

  • sůl

  • kmín celý

  • TROJOBAL:
  • hladká mouka

  • vejce

  • strouhanka

  • PŘÍLOHA:
  • kyselé okurky

  • tatarská omáčka

Postup:

  • Plátky uzeného masa obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozmíchané vajíčko, strouhanka).Obalené uzené maso jako řízek recept
  • Maso přendáme na pečící papír. Přidáme oškrábané nakrájené brambory na větší kousky. Vše jemně pokapeme olejem. Brambory osolíme a okmínujeme.Uzené maso pečené v troubě s brambory
  • Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut.Uzené maso s bramborem recept

Tipy:

Jako příloha je k řízkům vynikající tatarská omáčka a kyselá okurka.

Uzené maso bývá dost slané a proto není zapotřebí ho solit před obalením v trojobalu.

Na obalení můžeme použít uzenou kýtu, krkovici nebo třeba plec.

Video receptu