Domácí rohlíky nejlepší recept

Domácí rohlíky recept
Domácí rohlíky recept


Recept na domácí rohlíky, které až ochutnáte, tak zapomenete na ty kupované. Nejlépe chutnají po upečení, ale jsou vynikající i druhý den. Ingredience v receptu jsou na 10 rohlíků.

TĚSTO NA 10 ROHLÍKŮ:

  • 275 ml vlažné vody

  • 20 g droždí

  • 1 lžička cukru krystal

  • 500 g hladké mouky

  • 8 g soli

  • 50 g změklého sádla

  • NA POTŘENÍ:
  • 1 vejce

  • 1 lžíce mléka

  • mák

Postup:

  • KVÁSEK: Smícháme 275 ml vlažné vody, 20g droždí a 1 lžičku cukru krystal. Necháme na teplém místě vzejít kvásek.Kvásek z droždí recept
  • TĚSTO: Smícháme 500 g hladké mouky, 8 g soli, 50 g změklého sádla, kvásek a důkladně vypracujeme těsto.Těsto na rohlíky recept
  • Těsto necháme pod utěrkou v teple kynout 1 hodinu.Kynutí těsta pod utěrkou
  • NA POTŘENÍ TĚSTA: Vidličkou rozmícháme 1 vejce + 1 lžíci mléka.Směs na potření těsta rohlíky
  • Po hodině těsto krásně nakyne.Těsto na domácí pečivo recept
  • Těsto nožem rozdělíme na 10 kousků.Těsto na domácí rohlíky recept
  • Každý kousek válečkem rozválíme do trojúhelníku a poté stočíme. Těsto se nepodsypává moukou, protože rohlík by pak nedržel pohromadě.Domácí rohlíky receptTvarování rohlíků návod
  • Rohlíky dáme na plech na pečící papír a necháme pod utěrkou ještě 10 minut nakynout.Kynutí rohlíků těsto pod utěrkou
  • Poté rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem s mlékem a posypeme mákem.Domácí rohlíky s mákem recept
  • Rohlíky pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů cca 18 minut. Po vyndání z trouby přendáme rohlíky na mřížku a necháme vychladnout.Recept na domácí rohlíky

Tipy:

Vyzkoušejte také recept na domácí housky nebo tukové kaiserky.

Doba pečení je pouze přibližná, protože každá trouba peče jinak.

Rohlíky se dávají přímo na pečící papír který se ničím nevymazává.

Video receptu