Tuňákové karbanátky recept

Tuňákové karbanátky recept
Tuňákové karbanátky recept


Jestli máte rádi ryby, tak můžete vyzkoušet recept na tuňákové karbanátky. Jako ideální příloha se nejvíce hodí bramborová kaše nebo vařené brambory. Lze je ale podávat i jen tak s chlebem.

Ingredience:

  • 1 menší cibule

  • 300 g vařených brambor

  • 110 g tuňáka v plechovce (váha bez oleje)

  • 1 vejce

  • 1/2 lžičky soli

  • pepř

  • 3 prolisované stroužky česneku

  • 1 plná lžíce hladké mouky

  • strouhanka na obalení

  • olej

  • PŘÍLOHA: bramborová kaše

  • rozpuštěné máslo

Postup:

  • Jednu malou cibuli nakrájíme nadrobno.Karbanátky s cibulí recept
  • V míse rozšťoucháme 300 g horkých vařených brambor.Šťouchané brambory recept
  • K bramborům přidáme nakrájenou cibuli, 110 g tuňáka bez oleje, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, mletý pepř, 3 prolisované stroužky česneku, 1 plnou žijící hladké mouky a vše důkladně promícháme.Směs na karbanátky recept
  • Ze směsi tvarujeme stejně velké karbanátky, které obalujeme ve strouhance.Rybí karbanátky recept
  • Karbanátky smažíme na oleji na pánvi postupně z obou stran.Smažené karbanátky na pánvi recept
  • Tuňákové karbanátky podáváme například s bramborovou kaší kterou polijeme rozpuštěným máslem a posypeme nakrájenou petrželkou.Karbanátky s bramborovou kaší recept

Tipy:

Jako příloha se k tuňákovým karbanátkům ideálně hodí kyselá okurka.

Karbanátky můžeme po usmažení odkládat na talíř s ubrouskem aby odsál přebytečný tuk.

Každé brambory jsou jinak vodnaté a proto je poměr mouky v receptu pouze přibližný. Těsto nesmí být příliš řídké, jinak se budou karbanátky při smažení rozpadat.

Video receptu