Jestli máte rádi ryby, tak můžete vyzkoušet recept na tuňákové karbanátky. Jako ideální příloha se nejvíce hodí bramborová kaše nebo vařené brambory. Lze je ale podávat i jen tak s chlebem.
Ingredience:
1 menší cibule
300 g vařených brambor
110 g tuňáka v plechovce (váha bez oleje)
1 vejce
1/2 lžičky soli
pepř
3 prolisované stroužky česneku
1 plná lžíce hladké mouky
strouhanka na obalení
olej
PŘÍLOHA: bramborová kaše
rozpuštěné máslo
Postup:
- Jednu malou cibuli nakrájíme nadrobno.
- V míse rozšťoucháme 300 g horkých vařených brambor.
- K bramborům přidáme nakrájenou cibuli, 110 g tuňáka bez oleje, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, mletý pepř, 3 prolisované stroužky česneku, 1 plnou žijící hladké mouky a vše důkladně promícháme.
- Ze směsi tvarujeme stejně velké karbanátky, které obalujeme ve strouhance.
- Karbanátky smažíme na oleji na pánvi postupně z obou stran.
- Tuňákové karbanátky podáváme například s bramborovou kaší kterou polijeme rozpuštěným máslem a posypeme nakrájenou petrželkou.
Tipy:
Jako příloha se k tuňákovým karbanátkům ideálně hodí kyselá okurka.
Karbanátky můžeme po usmažení odkládat na talíř s ubrouskem aby odsál přebytečný tuk.
Video receptuKaždé brambory jsou jinak vodnaté a proto je poměr mouky v receptu pouze přibližný. Těsto nesmí být příliš řídké, jinak se budou karbanátky při smažení rozpadat.