Hermelín pečený s brambory a česnekem v troubě. Jednoduchý recept. Hermelín se nemusí konzumovat pouze za studena, ale lze ho i upéct. Tato příprava je snadná a neušpiní se příliš mnoho nádobí jako při normálním vaření.
Ingredience:
5 ks brambor
1 hermelín
3 stroužky česneku
olej
sůl
kmín celý
tymián
chilli paprička
- PŘÍLOHA:
tatarka, kečup …
Postup:
- Oloupané syrové brambory nakrájíme na plátky a rozprostřeme na pečící papír. Doprostřed dáme hermelín, přidáme stroužky česneku a vše lehce pokapeme olejem. Nakonec posypeme solí, celým kmínem a sušeným tymiánem. Pro chuť můžeme přidat i pokrájenou chilli papričku.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 35 minut. Po upečení přendáme na talíř.
Tipy:
Jako přílohu k pečenému hermelínu podáváme tatarku nebo kečup.
Hermelínů existuje hodně druhů. Některé jsou více aromatičtější, můžou se lišit i tvarem a velikostí.
Video receptuHermelín lze v troubě péct i obalený v trojobalu. Oproti smažení na pánvi není po upečení vůbec mastný jako při smažení v oleji.