Pečený hermelín s brambory a česnekem recept

Pečený hermelín s brambory a česnekem recept



Hermelín pečený s brambory a česnekem v troubě. Jednoduchý recept. Hermelín se nemusí konzumovat pouze za studena, ale lze ho i upéct. Tato příprava je snadná a neušpiní se příliš mnoho nádobí jako při normálním vaření.

Ingredience:

  • 5 ks brambor

  • 1 hermelín

  • 3 stroužky česneku

  • olej

  • sůl

  • kmín celý

  • tymián

  • chilli paprička

  • PŘÍLOHA:
  • tatarka, kečup …

Postup:

  • Oloupané syrové brambory nakrájíme na plátky a rozprostřeme na pečící papír. Doprostřed dáme hermelín, přidáme stroužky česneku a vše lehce pokapeme olejem. Nakonec posypeme solí, celým kmínem a sušeným tymiánem. Pro chuť můžeme přidat i pokrájenou chilli papričku.Pečený hermelín s brambory a česnekem recept
  • Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 35 minut. Po upečení přendáme na talíř. Pečený hermelín

Tipy:

Jako přílohu k pečenému hermelínu podáváme tatarku nebo kečup.

Hermelínů existuje hodně druhů. Některé jsou více aromatičtější, můžou se lišit i tvarem a velikostí.

Hermelín lze v troubě péct i obalený v trojobalu. Oproti smažení na pánvi není po upečení vůbec mastný jako při smažení v oleji.