Vepřový vývar recept

Vepřový vývar recept
Vepřový vývar recept


Nejen hovězí nebo kuřecí, ale i vepřový vývar je velice chutný. Jeho příprava navíc není vůbec složitá a zvládne ji opravdu každý.

Ingredience:

  • 1,2 kg vepřových masitých kostí

  • 3 stroužky česneku

  • 1 cibule

  • 2 mrkve

  • 1 kořenová petržel

  • kousek celeru

  • olej

  • 1,5 lžičky soli

  • 2 bobkové listy

  • 5 kuliček nového koření

  • 10 kuliček celého pepře

Postup:

  • Vepřové masité kosti dáme na pečící papír, přidáme 3 stroužky česneku, rozkrojenou cibuli, nakrájené 2 mrkve, nakrájenou 1 petržel a kousek celeru. Vše jemně pokapeme olejem.Pečené vepřové kosti recept
  • Pečeme v předehřejete troubě na 200 stupňů Celsia cca 25 minut.Pečené vepřové se zeleninou na polévku
  • Opečenou zeleninu a maso přendáme do hrnce, přidáme 1,5 lžičky soli, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, zalijeme studenou vodou aby bylo maso ponořené a vaříme maso do měkka.Masový vývar recept
  • Vařené maso z polévky vyndáme a nakrájíme a polévku popřípadě nakonec dosolíme.Vepřové maso na polévku.

Tipy:

Vyzkoušejte také recept na hovězí nebo kuřecí vývar.

Na talíři polévku posypeme nakrájenou petrželkou.

Vývar vaříme pozvolna pod poklicí aby se voda jen mírně vařila.

Video receptu