
Nejen hovězí nebo kuřecí, ale i vepřový vývar je velice chutný. Jeho příprava navíc není vůbec složitá a zvládne ji opravdu každý.
Ingredience:
1,2 kg vepřových masitých kostí
3 stroužky česneku
1 cibule
2 mrkve
1 kořenová petržel
kousek celeru
olej
1,5 lžičky soli
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
Postup:
- Vepřové masité kosti dáme na pečící papír, přidáme 3 stroužky česneku, rozkrojenou cibuli, nakrájené 2 mrkve, nakrájenou 1 petržel a kousek celeru. Vše jemně pokapeme olejem.
- Pečeme v předehřejete troubě na 200 stupňů Celsia cca 25 minut.
- Opečenou zeleninu a maso přendáme do hrnce, přidáme 1,5 lžičky soli, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, zalijeme studenou vodou aby bylo maso ponořené a vaříme maso do měkka.
- Vařené maso z polévky vyndáme a nakrájíme a polévku popřípadě nakonec dosolíme.
Tipy:
Vyzkoušejte také recept na hovězí nebo kuřecí vývar.
Na talíři polévku posypeme nakrájenou petrželkou.
Video receptuVývar vaříme pozvolna pod poklicí aby se voda jen mírně vařila.