
Kostky vepřového masa v mrkvi zná každý. Vyzkoušejte tento recept obměnit za mleté maso. S výsledkem budete spokojeni a zkusíte něco netradičního. Navíc je pokrm z mletého masa mnohem dříve vařený.
Ingredience:
1 cibule
1 stroužek česneku
100 g mrkve
600 g vepřové mleté maso
pepř
sůl
1/2 lžičky drceného kmínu
2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžička třtinového cukru
1 lžíce hladké mouky
3/4 litru vývaru (nebo vodu a bujon)
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
25 g mraženého hrášku
PŘÍLOHA: rýže
Postup:
- Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.
- Cibuli s česnekem zesklovatíme na oleji na pánvi.
- Poté přidáme mleté maso a orestujeme ho.
- Pak přidáme mletý pepř, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 lžičku třtinového cukru, 1 lžíci hladké mouky a ještě minutu restujeme.
- Poté vše zalijeme vývarem, přidáme nastrouhanou mrkev, 1 bobkový list, 3 nové koření a vaříme pod poklicí doměkka.
- Když je maso měkké, tak přidáme mražený hrášek, popřípadě směs dosolíme a vaříme už jen 1 minutu.
- Masovou směs podáváme s vařenou rýží a ozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Tipy:
Výhodou tohoto receptu je, že mleté maso je vařené mnohem dříve než maso vcelku.
Milovníci pálivých jídel mohou do receptu přidat nakrájenou chilli papričku.
Video receptuDo receptu můžeme použít i bylinky jako například tymián nebo oregáno.