Dušená mrkev s mletým masem recept

Dušená mrkev s mletým masem recept



Kostky vepřového masa v mrkvi zná každý. Vyzkoušejte tento recept obměnit za mleté maso. S výsledkem budete spokojeni a zkusíte něco netradičního. Navíc je pokrm z mletého masa mnohem dříve vařený.

Video dušená mrkev s mletým masem

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 1 stroužek česneku

  • 100 g mrkve

  • 600 g vepřové mleté maso

  • pepř

  • sůl

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 2 lžičky sladké mleté papriky

  • 1 lžička třtinového cukru

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 3/4 litru vývaru (nebo vodu a bujon)

  • 1 bobkový list

  • 3 kuličky nového koření

  • 25 g mraženého hrášku

  • PŘÍLOHA: rýže

Postup:

  • Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.Dušená mrkev s masem recept
  • Cibuli s česnekem zesklovatíme na oleji na pánvi.Restovaná cibule na pánvi recept
  • Poté přidáme mleté maso a orestujeme ho.Restované mleté maso recept
  • Pak přidáme mletý pepř, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 lžičku třtinového cukru, 1 lžíci hladké mouky a ještě minutu restujeme.Mleté maso na paprice recept
  • Poté vše zalijeme vývarem, přidáme nastrouhanou mrkev, 1 bobkový list, 3 nové koření a vaříme pod poklicí doměkka.Dušené mleté maso recept
  • Když je maso měkké, tak přidáme mražený hrášek, popřípadě směs dosolíme a vaříme už jen 1 minutu.Mleté maso s mrkví recept
  • Masovou směs podáváme s vařenou rýží a ozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.Maso s rejží recept

Tipy:

Výhodou tohoto receptu je, že mleté maso je vařené mnohem dříve než maso vcelku.

Milovníci pálivých jídel mohou do receptu přidat nakrájenou chilli papričku.

Do receptu můžeme použít i bylinky jako například tymián nebo oregáno.

Přehrát recept jako video:
video