Zapečené brambory s cibulí a slaninou je jídlo z jednoho pekáče které je snadné na přípravu a chutná skvěle. Určitě recept vyzkoušejte. Výsledná chuť brambor a slaniny je prostě úžasná.
Ingredience:
3 menší červené cibule
3 stroužky česneku
300 g anglické slaniny
olej
1 kg vařených brambor
1/2 lžičky tymiánu
pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky majoránky
sůl
Postup:
- Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česneky nadrobno a anglickou slaninu na kostičky.
- Vše orestujeme několik minut na oleji na pánvi.
- Pekáč vymažeme olejem a přidáme vařené oloupané a nakrájené brambory na kostky. Na brambory dáme směs z pánve, přidáme trochou tymiánu, pepř, kmín drcený, majoránku, sůl a vše důkladně promícháme.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut. Před podáváním brambory posypeme nakrájenou petrželkou.
Tipy:
K pečeným bramborám se hodí například tatarská omáčka nebo kečup.
Pokud nemáme anglickou slaninu, můžeme také použít uzené maso (kýtu, krkovici, plec…)
Video receptuDo receptu jsou ideální brambory varného typu A, které drží pěkně pohromadě a nerozvaří se.